Mese, mese mátka

0

Posted by Pénzes Vanda | Posted in Aktuális információk | Posted on 21-02-2013

Óvodások Vers és mesemondó versenye

2013. január 24-én 5. alkalommal rendezte meg a Csicsergő Óvoda az óvodások vers és mesemondó versenyét. A versenyzők és a felkészítő pedagógusok mellett örömmel üdvözöltük vendégeink között Bényei Sándor Tankerületi igazgatót és Szabó Viktort az Okmányiroda vezetőjét.
Ebben az évben egy Dan Brown idézetet választottunk versenyünk mottójának:

„A csodák nem mások, mint a mesék,
amelyekbe belekapaszkodhatunk,
azt kívánva, bár igazak volnának.”

Mi akik évek óta itt vagyunk együtt,tanúi vagyunk ennek a csodának. A csodának, amikor egy kis óvodás olyan bátran, hogy sok felnőtt megirigyelhetné-kiáll a nézők elé és megosztja velünk a kedvenc versét, vagy meséjét.
Versenyünkre  az Egyesített Óvoda és Bölcsőde intézmény óvodái mellett a Református óvodából és Hortobágyról is érkeztek versenyzők.
A mesék világába 12 gyermek kalauzolta a hallgatókat, a 11 versmondó gyermek pedig a rímek szépségével nyűgözött le bennünket. A bátor kiállás és pontos szövegtudás mellett átélő készségük, játékosságuk, korukat meghazudtolóan hitelesnek bizonyult. megnehezítve a zsűri munkáját.
A versenyt követően, az izgalom feloldásaként tízórai várta a gyerekeket és a vendégeket.

A verseny helyezettjei

Vers kategóriában:

1. Szatmári Fábián – Bánlaki óvoda

2. Török Csaba – Napsugár óvoda

3. Veniger Kata – Nyitnikék óvoda

Mese kategóriában:

1. Harangi Lili – Nyitnikék óvoda

2. Szatmári Sebestyén – Bánlaki óvoda

3. Juhász Ildikó – Napsugár óvoda

Különdíjban részesült:

Nagy Kristóf – Szigetkert óvoda

A zsűri tagjai

Molnárné Nemes Margit, a Lengyel Menyhért könyvtár vezetője

Pálné Bojkor Beáta a gyermek könyvtár könyvtárosa

Vezendi Andrásné az Egyesített Óvoda és Bölcsőde Intézmény vezetője

Szabó Viktor az Okmányiroda vezetője

Papné Tóth Ildikó, tanítónő

Molnárné Szabó Anikó, tanítónő

Dobi Ilona tanítónő

Szeretnénk köszönetet mondani  a zsűrinek, a Veres Péter Kulturális Központ vezetőjének és dolgozóinak. Köszönjük  a Csicsergő Óvoda Szülői Munkaközösségének a finom süteményeket és azt, hogy aktívan részt vettek a gyerekek megvendégelésében.Végül, de nem utolsósorban köszönjük  a felkészítő óvónénik , szülők fáradságos munkáját és a gyerekek lelkes közreműködését.

 

Fésüsné Kovács Lilla
a Csicsergő Óvoda munkaközösség vezetője

 

Adventi ajándék a családoknak- Holle anyó

0

Posted by Pénzes Vanda | Posted in Aktuális információk | Posted on 01-02-2013

Adventi ajándék a családoknak- Holle anyó

2012. december 14-én az Egyesített Óvoda és Bölcsőde Intézmény Hétszínvirág színjátszó munkaközössége Grimm: Holle anyó c. meséjét adta elő a VPÁMK és AMI színháztermében. Az előadás a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat által kiírt és megnyert pályázat útján kapott támogatást és ennek segítségével valósult meg. A pályázat célja az volt, hogy advent időszakában, Balmazújvárosban szeretnénk minél több családot egy szép mesével megajándékozni. A hátrányos családok helyzetét segítve a mese megtekintése díjtalan volt. A nagy érdeklődésre való tekintettel két alkalommal állt színpadra az „óvónénik társulata”. A visszajelzések alapján sikerült lelket melengetve adni, a mese varázslatos világába röpítve boldog, szeretetteljes pillanatokat szerezni gyermeknek, felnőttnek egyaránt. A sikeres előadás hátterében óriási szervező munka, lelkes tagok, sok-sok segítő, együttműködő ember áll.

Szilágyiné Szabó Judit