Bolyai Utcai Telephely – Mesevár Óvoda

Elérhetőségek

Cím:              4060 Balmazújváros, Bólyai u. 59.

Telefon:        06-52/370-340

E-mail:         balmazmesevar@gmail.com

Facebook:    Mesevár Óvoda Balmazújváros

Bemutatkozás

Óvodánk 1981. szeptember 1-én, a város szélén nyitotta meg kapuját, 3 csoporttal.

  • Delfin csoport:

Óvodapedagógus:

Kunkliné Hüse Erzsébet                             Radácsi E. Márta

                       

Dajka néni: Tóthné Szabó Mónika

Pedagógiai asszisztens: Silyéné Kacsuk Magdolna

  • Fecske csoport:

Óvodapedagógus:

Nemes Istvánné                               Németi Bettina

               

Dajka néni: Haraszti Judit

  • Pingvin csoport:

Óvodapedagógus:

Szilágyiné Szabó Judit

Dajka néni: Pál Imréné

Pedagógiai asszisztens: Lisztig Mária

A 2018/2019 nevelési évben teljes körű felújítás történt az óvodánkban. Az óvoda épülete kívül-belül szép lett.

Családias, vegyes életkorú csoportokban fogadjuk a gyerekeket 630-1630-óráig, ahol biztonságban, szeretetteljes légkörben tölthetik a gyermekek mindennapjaikat.

Tágas, korszerű, vidám színes bútorokkal esztétikusan berendezett, világos, jól felszerelt csoportszobáink a sokoldalú mindennapi tevékenységekhez adnak teret.  Minden csoportszobához modern felszerelt öltözők tágas mosdók tartoznak.

Egy tornaszoba is hozzájárul, az egészséges életmód feltételeinek a megteremtéséhez, ahol a sóterápia is teret kaphat.

Fejlesztőpedagógus és logopédus, gyógypedagógus segíti a munkánkat, nekik is van saját helyük a fejlesztő szobánkban. Informatikai eszközeink tárháza igen gazdag. Minden, ami szükséges az óvodai neveléshez megtalálható óvodánkban kiépített Wifi rendszerrel együtt.

Óvodánk udvara esztétikus, igazán szép, szemet gyönyörködtető zöld övezetben helyezkedik el. A gyerekek játszóhelyei EU-s normáknak megfelelő játékokkal felszerelt.  2018 tavaszától a mai kor elvárásainak megfelelő BOZSIK műfüves sportpálya is épült.

Óvodapedagógusaink fiatalok, néhányan több évtizedes gyakorlati tapasztalattal, jó szakmai felkészültséggel rendelkeznek, van közöttünk drámapedagógus, néptánc oktató.  Nyitottak, lelkesek, befogadóak a mássággal szemben. Munkánkat 3 szakképzett dajka és 2 pedagógiai asszisztens segíti. 2003-ban az óvoda dolgozói munkánk elismeréseként a „Balmazújváros kultúrájáért” kitüntetést kaptuk. Közösségünk kétszer érdemelte ki a ”Kiváló közössége” díjat, melyre nagyon büszkék vagyunk.

Szakmai munkánkat a tevékenységközpontú programunk alapján végezzük, melyben hangsúlyt fektetünk a szabad játékra az érzelem gazdag mesevilág megismerésére, családias légkör megteremetésére és a rendszeres testmozgásra.

Intézményünkben a gyermeki személyiség pozitív irányba történő alakítását az óvoda valamennyi munkatársának, az óvodapedagógus és dajka folyamatos és tudatos együttműködése és összehangolt munkája biztosítja. Megalapozzuk az iskolaérettség belső pszichikus feltételeit a kommunikációs képességek fejlődését.

Sajátos arculatunknak a mesét választottuk. A mesélés szerepének megismertetése a célunk! A gyermekek körében alkalmat, lehetőséget adunk közös mesélésre, egyéni mesélésre. Óvodánkban fontosnak tartjuk a drámajátékokban való jártasságot, a drámajátékok sokszínű alkalmazását a gyermekek mindennapi tevékenységeiben.

Részt veszünk a BOZSIK programban valamint, óvodánkban tehetséggondozásra lehetőséget teremtünk. Jó kommunikációs készséggel, gazdag képzelettel rendelkező gyerekek számára a Pöttöm kuckó foglalkozásai kiváló alkalmat biztosítanak a fejlődésre. A gyermekek személyiségére a drámajáték komplex módon hat.

Pályázatokban is aktívak vagyunk. Több pályázati eseményünk is lezajlott az elmúlt nevelési évben. A TOP-5.2.1-15-HB1-2016-00002: Az újtelepi szegregátumban élők közösségi és egyéni szintű társadalmi integrációja. elnevezésű pályázat keretein belül igen sikeres eseményeket sikerült szerveznünk. Ezek a programok ebben a nevelési évben is folytatódnak. Óvodánk rendelkezik alapítvánnyal, amellyel pályáztunk is, az adventi készülődést valósítottuk meg ezzel a támogatással ebben a nevelési évben.

Óvodánkban a különböző jellegű ünnepeket, hagyományokat sajátosságaiknak megfelelően szervezzük. A közös élmények erejével hagyományokat teremtünk, és közel hozzuk a szűkebb és tágabb környezetünk eseményeit a gyermekeinkhez. A jeles napok kapcsán felidézzük a néphagyományokat. Ezeken a napokon az érzelmi ráhangolódást biztosítjuk az aktuális mesékkel, versekkel, dalokkal, játékokkal. Nyílt ünnepségeink nagy jelentőséggel bírnak az óvodai életben, az óvoda- család kapcsolatának mélyítésében. Az óvoda-család együttműködése fontos számunkra, számtalan színes programot kínálunk, hogy a gyerekek és szüleik is közösen bekapcsolódjanak az óvoda életébe.

Programjaink:

  • A magyar népmese napja (nyitott)
  • Farsang (zárt)
  • Március 15. (zárt)
  • Anyák napja (nyitott)
  • Gyermeknap (zárt)
  • Családi nap (nyitott)
  • Szabadidős napok

Óvodánk bemutatkozó videója

Munkaközösség vezető: Nemes Istvánné

Alapítványunk neve:
„Esélyegyenlőség a gyermeknek a gyermekért”
Kuratórium elnöke: Molnár Imréné
Székhelye: 4060 Balmazújváros Bolyai utca 59.

Számlaszámunk: 11738091-20035293

VÁR A MESEVÁR, AHOL MINDIG JÁTÉK ÉS MESE VÁR!