Veres Péter Utcai Telephely

 

 

„Ha a jövő évről akarsz gondoskodni-vess magot,

Ha egy évtizeddel számolsz-ültess fát,

Ha terved egy életre szól-embert nevelj!”

kínai mondás

 

Óvodánk Balmazújváros központjában, régi gyermekorvosi rendelő épületében található. Az épület teljes átalakítása után, egy modern, korszerű, gyermekbarát környezetben telhetnek a gyermekek és itt dolgozó felnőttek mindennapjai.

Az épületben két csoportszoba került kialakításra, mindkettő tágas, világos, a gyermekek biztonságának és kényelmének minden szempontból megfelelő. A csoportszobákhoz modern bútorzatú, közös öltöző és mosdóhelyiség tartozik, melyek a folyamatos napirend biztonságos alkalmazását, a gyerekek, a szülők kényelmét szolgálják. Tárgyi felszereltségünk biztosítja, a gyermekek optimális fejlődését, a berendezés és a bútorzat a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelő.

Udvarunk korszerű, gyermekbarát, Európai Uniós szabványnak megfelelő játékeszközökkel felszerelt. Játszóterületünk nagy része műfűvel borított, mely széleskörű lehetőségeket biztosít, a gyermekek fejlesztésére, a szabadban végzett mozgásformák jótékony hatásának kihasználásával.

Az idei évben szülői összefogással, valamint önkormányzati támogatással, udvarunk egy része modern térburkolóval fedett területtel gazdagodott, melyet a jövőben KRESZ pályaként is tudnak használni a gyermekek.

Óvodánkban két csoport működik, mindkét csoport vegyes életkorú gyermekeknek ad otthont.

Csoportjaink:

Babóca csoport

 Óvodapedagógusok:

Nádasdi Imréné Marica néni

Klemovics Róbertné Marica néni

Dajka:

Szegediné Hunyadi Judit

 

Mazsola csoport

Óvodapedagógus:

Katona Csenge

Dajka:

Vásári ilona

Pedagógiai asszisztens:

Eszenyi Laura

Sajátos arculat:

A gyermekek életében az egyik legfogékonyabb időszak az óvodáskor, testi, szociális, érzelmi, értelmi képességeik fejlesztésében. Az erre a korszakra jellemző egyedülálló érzelmi fogékonyságra alapozva határozzuk meg nevelőmunkánkat.

Ehhez választottuk alapul a neuropedagógiát, mely az idegrendszer érésének serkentésével történő fejlesztés. A mozgásos, fejlesztő feladatok hatására, a tanulási képességekben pozitív irányú változás indul be. Nevelésünkben nagy hangsúlyt kap az érzelmi nevelés, melynek hatására megvalósul a sokoldalú, harmonikus személyiségfejlődés. A gyermekek óvodánkban eltöltött idejét úgy szervezzük, hogy mindig érezzék a nagy érzelmi biztonságot, mely számukra nélkülözhetetlen. Ennek, az óvodapedagógus és dajka gondoskodó, elfogadó, segítőkész személye, a szeretetteljes légkör megteremtése az alapja, melyet óvodánkban minden körülmény között biztosítunk.

Mindennapi gyakorlatunkban a gyermek észleleti funkcióinak fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt, tevékenységeink fő elemei a mozgásra épülő megismerő-látom-hallom-csinálom tevékenységek. Ez a mindennapi tevékenységeinkben -mesélés, verselés, ének, zene, énekes játék, gyermektánc, rajzolás, festés, mintázás, külső világ tevékeny megismerése, mozgásos tevékenységek- megjelenik.

Hisszük és valljuk, hogy a mai világban a magas érzelmi intelligenciával rendelkező emberek sikeresebbek és boldogabbak. Ezt a gondolkodásmódot közvetítjük, a befogadó, elfogadó attitűd, illetve az egyenlő bánásmód alkalmazásával, hogy a hozzánk járó gyermekek, kiegyensúlyozott, boldog felnőtté válhassanak.