Csicsergő Óvoda

CSOPORTJAINK

Margaréta csoport

Óvónő: Gémné Kis Katalin
Szarvas Edina

Dajka:   Posta Lászlóné

Nyuszi csoport

Óvónők: Szabóné Tóth Zita

                Pálné Takács Zsuzsa

Dajka:     Bordás Magdolna

Maci csoport

Óvónők: Fésüsné Kovács Lilla

               Tar-Veres Ilona

Dajka:     Radócz Lászlóné

Pillangó csoport

Óvónők: Oroszné Haas-Brandt Erika

                 Novákné Dezső Mária

Dajka: Németi Józsefné

Pedagógiai asszisztens: Fehér Ildikó

Szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó légkörben, a családdal szorosan együttműködve neveljük a hozzánk járó gyerekeket.

Az esztétikus és biztonságos udvari játékok beszerzésében komoly segítségünkre van óvodánk alapítványa mely a szülők támogatásával működik.

A hagyományos óvodai ünnepeken túl számtalan lehetőséget igyekszünk teremteni arra, hogy a gyerekek színes élményekkel, játékos tapasztalatokkal gazdagodhassanak.

Rendszeresen visszük a gyerekeket sportversenyekre és küldjük alkotásaikat rajzpályázatokra.

Minden csoportban hagyománnyá vált a Játéknap. Ezen a napon a gyerekek elhozhatják otthonról kedvenc játékukat, hogy csoporttársaikkal együtt játszhassanak vele.

A szülők támogatásával vált lehetővé, hogy rendszeresen fogyaszthassanak a gyerekek gyümölcsöt a Gyümölcsnapok keretében.

Óvodai nevelési programunk egyik alappillére a szabadidős napok rendezése. Évente egyszer rendezünk nyílt szabadidős napot, melyen szívesen látjuk a szülőket. Ekkor lehetőség nyílik arra, hogy együtt barkácsolhassanak gyermekükkel és vendégül látjuk őket teaházunkban is.

A Gyermeknap délutánján megnyílik az óvoda a családok előtt. Szülők, nagyszülők, gyerekek együtt élvezhetik az óvónők mese előadását, a családi sorversenyt és a különböző színes és vidám programokat.

A kétévente megrendezésre kerülő Ovi-gála főszereplői a gyerekek. A műsor bevételét csoportszobáink szebbé tételére, biztonságos udvari játékokra, értelmi és mozgásfejlesztő eszközökre fordítjuk.

A Csicsergő Óvoda megrendezésében kerül sor évente az óvodások Kistérségi vers és mesemondó versenyére, ahol az irodalmat szerető gyerekek bebizonyíthatják tehetségüket.

Mindezeken kívül lehetőséget és helyet biztosítunk arra, hogy óvodásaink részt vehessenek Bozsik óvodai focin, és hittan oktatáson.

Tavasszal és ősszel tartjuk papírgyűjtő akciónkat, melyben a szülők aktív segítőtársaink.

Munkaközösség vezető: Gémné Kis Katalin

Címünk: 4060 Balmazújváros Bimbó köz 2 sz.

Telefonszámunk: 06 52/ 370-259

Alapítványunk: A Balmazújvárosi Dózsa Óvodáért Alapítvány

Alapítványunk adószáma: 18553912-1-09