Bimbóközi Telephely

Bimbó közi telephely

Csicsergő óvoda

Óvodánk, a Csicsergő Óvoda a város központjában álló négycsoportos óvoda, ahol szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó légkörben, a családokkal szorosan együttműködve neveljük a hozzánk járó gyerekeket. A csoportok neve: Margaréta, Nyuszi, Maci és Pillangó.

A gyerekek kellemes, tiszta környezetbe érkezhetnek, ahol jól érzik magukat és a sokféle tevékenység által értelmileg, érzelmileg és testileg egyaránt fejlődhetnek. Szükség esetén logopédus, gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus és gyógytornász foglalkozik a gyerekekkel.

A sokféle tevékenységben gazdag, óvodai hétköznapokon túl is számtalan lehetőséget igyekszünk teremteni arra, hogy a gyerekek színes élményekkel, játékos tapasztalatokkal gazdagodhassanak.

Rendszeresen visszük őket kirándulni, sétálni, sportrendezvényekre és küldjük alkotásaikat rajzpályázatokra. Színházi előadásokra is ellátogatunk a gyerekekkel, valamint vendégművészeket hívunk, akik zenés műsorokkal, bábelőadásokkal szórakoztatják őket itt az óvodában.

Fontosnak tartjuk azt, hogy a szülők belelássanak az óvoda életébe, ezért több alkalommal is lehetőséget biztosítunk arra, hogy együtt legyenek gyermekükkel az óvodában.

Évente kétszer nyílt szabadidős napot rendezünk, melyen szívesen látjuk a szülőket. Ősszel együtt barkácsolhatnak gyermekükkel, részt vehetnek a gesztenye és diógyűjtő versenyen, valamint gyümölcsöket és zöldségeket kóstolhatnak.

A Családi nap délutánján is megnyílik az óvoda a családok előtt. Szülők, nagyszülők, gyerekek együtt élvezhetik az óvónők mese előadását, a családi sorversenyt és a különböző színes és vidám programokat.

Több ünnepünk nyílt a szülők számára – az alkotó délutánok, az anyák napi ünnepség, az évzáró és ballagás. Részben nyílt ünnep a Karácsony, és a Farsang.

2018 óta rendezzük meg a „Tökjó” napot. Népi ügyességi játékokkal játszhatnak szülők, gyerekek egyaránt, sült almát és sült tököt kóstolhatnak, valamint az óvoda udvarán töklámpással vonulunk végig amikor besötétedik.

Évente egy-egy alkalommal minden csoportban sor kerül az alkotó délután megrendezésére. A karácsonyhoz, farsanghoz, húsvéthoz és anyák napjához kapcsolódó alkotó délutánokon a gyerekek és a szülők együtt készülődnek az ünnepre, közösen játszanak, tevékenykednek.

A kétévente megrendezésre kerülő Ovi-gála főszereplői a gyerekek.

A műsor bevételét csoportszobáink szebbé tételére, biztonságos udvari játékokra, értelmi és mozgásfejlesztő eszközökre fordítjuk.

A Csicsergő Óvoda megrendezésében kerül sor minden évben az Óvodások Vers és mesemondó versenyére, ahol a gyermekirodalmi alkotásokat kedvelő, s azok közösség előtti előadására vállalkozó gyerekek bebizonyíthatják tehetségüket.

Mindezeken kívül lehetőséget és helyet biztosítunk arra, hogy óvodásaink részt vehessenek Bozsik óvodai focin, és hittan oktatáson.

Fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, sokszor tartózkodunk a friss levegőn, sok zöldséget és gyümölcsöt kínálunk a gyerekeknek, gyógyteát fogyasztunk őszi-téli időszakban.

Rendelkezünk műfüves pályával, ahol nem csak a Bozsik csapat, hanem valamennyi gyermek kiélheti mozgásigényét, fejlődhet, erősödhet, ügyesedhet.

Óvodánk alapítványa a szülők támogatásával működik, az esztétikus és biztonságos udvari játékok illetve értelmi és mozgásfejlesztő eszközök beszerzésében komoly segítségünkre vannak.

Szeretnénk ezután is, ha a szülőkkel szoros kapcsolatot ápolhatnánk, hiszen gyermeknevelésünk a család intézményének tiszteletén alapszik. Ezért is tartjuk fontosnak Óvodába hívogató rendezvényünket, mivel ekkor betekintést nyerhetnek óvodánkba a leendő óvodás gyermekek, és szüleik is.

 

CSOPORTJAINK

Margaréta csoport

Óvónő: Gémné Kis Katalin

Dajka:   Posta Lászlóné

Nyuszi csoport

Óvónők: Dr. Szőllősi Edit

                Szarvas Edina

Dajka:     Bordás Magdolna

Maci csoport

Óvónők: Oroszné Haas-Brandt Erika

               Tar-Veres Ilona

Dajka:     Radócz Lászlóné

               Pedagógiai asszisztens: Kunkliné Barta Enikő

Pillangó csoport

Óvónők: Novákné Dezső Mária

                 Pénzes Vanda

Dajka: Németi Józsefné

 

Munkaközösség vezető: Novákné Dezső Mária

Címünk: 4060 Balmazújváros Bimbó köz 2 sz.

Telefonszámunk: 06 52/ 370-259

Alapítványunk: A Balmazújvárosi Dózsa Óvodáért Alapítvány

Alapítványunk adószáma: 18553912-1-09