Bimbó Közi Telephely – Csicsergő óvoda

Elérhetőségek

Cím:              4060 Balmazújváros, Bimbó köz 2.

Telefon:        06-52/370-259

E-mail:         csicsergoovi.balmaz@gmail.com

Facebook:    Csicsergő Óvoda Balmazújváros

Bemutatkozás

Bemutatjuk a Bimbó Közi Telephely Óvodáját, közismertebb nevén a Csicsergő Óvodát, mely a város központjában helyezkedik el.

Óvodánk 4 csoportos, ahol szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó légkörben, a családokkal szorosan együttműködve neveljük a hozzánk érkező gyerekeket.

Csoportjaink:

Margaréta csoport:

Óvodapedagógusok:

Bordásné Móré Dóra és Szarvas Edina

 

Dajka néni: Posta Lászlóné, Jutka néni.

Nyuszi csoport:

Óvodapedagógus:

Dr. Szőllősi Edit

Dajka néni: Bordás Magdolna

Pedagógiai asszisztens:

Bokros-Barkó Beáta Éva

Maci csoport:

Óvodapedagógus:

Tar-Veres Ilona

Pedagógiai asszisztens:

Silyéné Kacsuk Magdolna

 

Dajka néni: Radócz Lászlóné, Marcsi néni

Pillangó csoport:

Óvodapedagógusok:

Novákné Dezső Mária és Csige-Pénzes Vanda

Dajka néni:

Németi Józsefné, Jutka néni

Munkánkat fejlesztőpedagógus, gyógypedagógusok és logopédus segíti. Közös értékrenden alapuló, tudatos nevelőmunkával gondoskodunk a gyermeki személyiség kibontakoztatásáról. Gazdag tárgyi környezettel vesszük körül a gyermekeket, fő profilunk a családokkal való együttműködés és a mozgásfejlesztés.

Minden év szeptemberében megrendezzük az őszi nyílt szabadidős napot, amelyet terméskiállítással, kézműveskedéssel, zöldség-gyümölcskóstolással, szülő-gyermek gesztenyekereső versennyel kötünk össze. Novemberben a „Tökjó” nap várja a szülőket. Meghirdetjük a tökfaragó és madárijesztő készítő versenyt. Ezen a délutánon barkácsolunk, népi játékokat játszunk, kihirdetjük a verseny győzteseit, akiket oklevéllel, kis ajándékkal díjazunk. Sötétedéskor töklámpással körbejárjuk az óvodát, sült tököt, lila hagymás zsíros kenyeret, sült almát kóstolunk. A tűz témakör jegyében ellátogatnak hozzánk a Tűzoltók, megismerhetjük munkájukat, felszereléseiket és megtudjuk, hogy mikor hívhatjuk őket, miben tudnak segítséget nyújtani. Zenés-mesés délelőttöket is szervezünk, melynek keretein belül minden ősszel ellátogatnak hozzánk színvonalas előadók.

Decemberben nagyon várjuk a Mikulást és a karácsonyra készülődünk. Mézest sütünk, mesélünk a gyerekeknek a család és szeretet fontosságáról, és közösen bontjuk ki a karácsonyra kapott ajándékokat, játékokat. Önfeledt játékkal töltjük az év végét, meleg, derűs családias légkörben. Januárban vers-, és mesemondó versenyt szervezünk, először csoporton belül, majd óvodai megmérettetésen zsűri előtt szerepelhetnek a bátor előadók, akiket könyvvel, oklevéllel, és apró ajándékokkal díjazunk. Az ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó alkotódélutánokon a csoportok szeretettel várják a szülőket egy közös játékkal, beszélgetéssel egybekötött barkácsolásra. Februárban a farsang jegyében elűzzük a telet. Jelmezbe öltözünk, versengések és táncmulatság várja a gyermekeket.

Márciusban megünnepeljük nemzeti ünnepünket, zászlót festünk és elsétálunk a városi parkba a Kossuth szoborhoz. Versekkel, dalokkal méltón ünnepeljük a szabadságharc ünnepét. Tavaszváró, húsvétozó szabadidős napunkon különböző technikákkal tojást festünk, díszítünk. Mozgásfejlesztő játékokat játszunk, és csoki tojást keresünk az óvoda udvarán. Föld napja alkalmából zöld pólót veszünk fel és megrendezzük az „Egy palánta-egy gyermek” programunkat. Nagy örömmel készülődünk az Anyák napjára, ünneplőbe öltözve, szívhez szóló dalokkal, versekkel köszöntjük az Édesanyákat, Nagymamákat. Májusban ünnepeljük a Gyermeknapot. Feldíszítjük óvodánk udvarát, majd a közös reggeli torna veszi kezdetét. Aszfaltrajzverseny, vízibombázás, versengések, focibajnokság, homokvárépítés, arcfestés várja a gyermekeket. Óvodánk ilyenkor megnyitja saját fagyizóját is. Délután pedig a szülők is csatlakoznak hozzánk ahol akadályverseny, tánc-, és meseelőadás, sütemény, hot-dog, zsákbamacskavásár, és játék várja őket az óvoda udvarán. Igyekszünk örömtelivé varázsolni ezt a napot mindenki számára. Év végén ballagásra készülünk. A kicsikkel és középsősökkel elbúcsúztatjuk az iskolába készülőket, ők pedig az óvodától búcsúznak versekkel, tánccal, dalokkal.

A mozgáskedvelő gyermekek részt vehetnek BOZSIK programunkban melynek keretein belül változatos mozgásformákkal ismerkedhetnek meg. Kiváló gyakorlási lehetőséget biztosít ehhez saját BOZSIK pályánk, és a rendelkezésünkre álló számos sporteszköz.

Gyermeknevelésünk a család intézményének tiszteletén alapszik, ezért is tartjuk nagyon fontosnak a családokkal való szoros kapcsolattartást, együttműködést, a megfelelő partneri viszony érdekében. Célunk a családokkal való szoros együttműködés, egy olyan kapcsolatrendszer létrehozása, működtetése, amelyből a gyermek, a család és az óvoda egyaránt meríthet.

Óvodánkban minden nap alkalmazzuk a mozgás különböző formáit, kihasználva a mozgásfejlesztés lehetőségét. A gyermekek természetes mozgásigényének kielégítése, szükségleteikhez igazodó mozgásformák és terhelés biztosítása, mozgáskultúrájuk, életkoruknak megfelelő mozgás képességük, készségük kialakítása, fejlesztése. Célunk, a mozogni szerető testben és lélekben egészséges gyermekké válás támogatása, a belső igényből fakadó mozgás pozitív érzelmi töltöttsége, megerősítése.

Óvodánk középpontjában a gyermek áll, legkiemelkedőbb feladatunk a gyermekek sokoldalú, harmonikus nevelése, személyiségük kibontakoztatása, egy derűs, családias légkörben.

Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni.”

Véghelyi Balázs

Munkaközösség vezető: Novákné Dezső Mária

Alapítványunk: A Balmazújvárosi Dózsa Óvodáért Alapítvány

Alapítványunk adószáma: 18553912-1-09

Óvodánk bemutatkozó videója