Családi és Civil szervezetek napja

0

Posted by Pénzes Vanda | Posted in Aktuális információk | Posted on 26-08-2012

Az Egyesített Óvoda és Bölcsőde Intézmény óvodái alapítványaikkal vettek részt a 2012. augusztus 25-én megrendezésre kerülő Családi és Civil szervezetek napján, városunk Kastélykertjében. Óvodáink standjánál manuális műhellyel vártuk az érdeklődőket, ahol népi baba kötésére és gipszképek készítésére nyílt lehetőség.

 

 

Már eleve jól kezdődött

0

Posted by Pénzes Vanda | Posted in Aktuális információk | Posted on 26-08-2012

A játékvezető még bele sem fújt a sípjába, de már azzal jó érzéseink lehettek, ahogyan a Szigetkert és a Mesevár óvoda óvodásai bekísérték a pályára a csapatokat. Nagyszerű volt látni az „ovifocis” labdarúgó-palánták büszke bevonulását, mint ahogyan megértő mosolyt fakasztott annak a kislánynak a reakciója is, aki úgy érezte, hogy neki elege van ebből a „felvonulásból”, s pityeregve a sorból kilépve, visszafelé vette az irányt, de szerencsére az óvónéninek hamar sikerült őt megvigasztalnia.

A mérkőzés előtt adta át Dr. Barczi Róbert, az MLSZ Etikai és Fair Play Bizottságának tagja csapatunknak az elmúlt bajnokság Fair Play díját, amellyel a játékosaink, vezetőink és a szurkolóink elmúlt évi sportszerű viselkedését jutalmazták. Hogy milyen jó helyre került ez a trófea, azt a csapatunk a DVSC-DEAC ellen is bizonyította, ugyanis lap nélkül „hozták le” a mérkőzést, bár Radványi sporttárs egy őt „bíráló” szurkoló rigmusnál nagyon csúnyán nézett a Balmaz Frontra. A találkozó előtti események sorába tartozik egy másik díjátadás is, melynél Urbin Péternek, mint az NB II Keleti elmúlt évi gólkirályának adott egy trófeát Dr. Tiba István, klubunk elnöke. Peti rögtön bizonyította is, hogy a tavalyi gólképessége nem egy „kicsúszott” teljesítmény volt, hiszen a kis Loki hálóját is háromszor púpozta ki.

S hogy egy mérkőzés utáni jó hírről is beszámoljunk, kiderült, hogy Sándor István sérülése nem súlyos. Játékosunk csak zúzódást szenvedett a bokáján, állapították meg a Debreceni Kórházban. Egy-két napig még jegelnie kell a fájó testrészt, majd ismét Arany László rendelkezésére állhat.

(Balmazújváros Sport Kft hivatalos honlapja)

0

Posted by Pénzes Vanda | Posted in Aktuális információk | Posted on 22-08-2012

Hétéves a Napsugár óvoda kapcsolata Balmazújváros és Lancut város között

Élményekben, programokban gazdag fantasztikus hét évet tudhatunk magunk mögött, melynek megkoronázása volt az elmúlt év decemberében hozzánk érkező lengyel Mikulás.
Nagy meglepetéssel és örömmel fogadták a családok a Lengyelországból hozzájuk ajándékokkal érkező Mikulást.
A hetedik év is hasonlóan tartalmasan indult, hiszen most a magyar családok voltak Lancutban.
Balmazújváros Város Önkormányzatát Dr. Veres Margit Jegyző Asszony, és Koroknai Imre Alpolgármester Úr képviselte.
Gazdag programok vártak ránk, hiszen testvérvárosunk óvodája most ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. A lengyel óvodások műsorral, hagyományőrző tánccal készültek, melyet nagy örömmel, és lelkesedéssel adtak elő.
Olyan szintre jutott már ez az együttműködés, hogy a magyar családok és az óvoda óvónőinek egyrésze egy ügyes és agilis lengyel nyelvet tanuló egyetemistától sajátítják el a lengyel nyelv szépségét.
A családoknál az évek során baráti viszony alakult ki, és már nem csak az óvoda szervezésében, de magánúton is tartják a kapcsolatot és szervezik a közös programokat, melynek jól bizonyítéka, hogy ebben az évben volt olyan család, akik együtt utaztak a Balatonra.
A városunkba érkező lengyel családoknak kellemes időtöltése a helyi termálfürdőben fürödni, pihenni, kikapcsolódni. Lelkesedéssel vették „birtokba” a most megnyílt Kamilla Termál- és Strandfürdőt.
Az idei városnapokon jelen volt a lengyel óvoda vezetője, valamint Lancut polgármestere, akinek ezúton szívből gratulálunk, és jó egészséget kívánunk Balmazújváros Város Díszpolgára kitüntető címéhez.
Bizakodva nézünk a jövőbe, hogy, gazdagodik, bővül ez a kapcsolat és egyre több család kapcsolódik be, hogy megismerjék és megismertessék egymás kultúráját.

„Mindnyájan más egyéniségek vagyunk,

mást hozunk magukkal, és így szövődik köztünk  barátság.”

Debbie Macomber