0

Posted by Lilla | Posted in Aktuális információk | Posted on 22-08-2012

Hétéves a Napsugár óvoda kapcsolata Balmazújváros és Lancut város között

Élményekben, programokban gazdag fantasztikus hét évet tudhatunk magunk mögött, melynek megkoronázása volt az elmúlt év decemberében hozzánk érkező lengyel Mikulás.
Nagy meglepetéssel és örömmel fogadták a családok a Lengyelországból hozzájuk ajándékokkal érkező Mikulást.
A hetedik év is hasonlóan tartalmasan indult, hiszen most a magyar családok voltak Lancutban.
Balmazújváros Város Önkormányzatát Dr. Veres Margit Jegyző Asszony, és Koroknai Imre Alpolgármester Úr képviselte.
Gazdag programok vártak ránk, hiszen testvérvárosunk óvodája most ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. A lengyel óvodások műsorral, hagyományőrző tánccal készültek, melyet nagy örömmel, és lelkesedéssel adtak elő.
Olyan szintre jutott már ez az együttműködés, hogy a magyar családok és az óvoda óvónőinek egyrésze egy ügyes és agilis lengyel nyelvet tanuló egyetemistától sajátítják el a lengyel nyelv szépségét.
A családoknál az évek során baráti viszony alakult ki, és már nem csak az óvoda szervezésében, de magánúton is tartják a kapcsolatot és szervezik a közös programokat, melynek jól bizonyítéka, hogy ebben az évben volt olyan család, akik együtt utaztak a Balatonra.
A városunkba érkező lengyel családoknak kellemes időtöltése a helyi termálfürdőben fürödni, pihenni, kikapcsolódni. Lelkesedéssel vették „birtokba” a most megnyílt Kamilla Termál- és Strandfürdőt.
Az idei városnapokon jelen volt a lengyel óvoda vezetője, valamint Lancut polgármestere, akinek ezúton szívből gratulálunk, és jó egészséget kívánunk Balmazújváros Város Díszpolgára kitüntető címéhez.
Bizakodva nézünk a jövőbe, hogy, gazdagodik, bővül ez a kapcsolat és egyre több család kapcsolódik be, hogy megismerjék és megismertessék egymás kultúráját.

„Mindnyájan más egyéniségek vagyunk,

mást hozunk magukkal, és így szövődik köztünk  barátság.”

Debbie Macomber

Write a comment

You must be logged in to post a comment.