2023. MÁJUS

Rendőrségi bemutató az óvodában…

Minden évben izgalmas bemutatókkal látogatnak el hozzánk a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság dolgozói, hogy megismertessék a gyerekekkel a rendőrség munkáját. Ezúttal kutyás bemutatóval készültek, ami nagyon tetszett a gyerekeknek.

2023. ÁPRILIS

Nyílt napok az óvodában…

Áprilisban, minden nevelési évben szervezünk óvodai nyílt napokat. Ezeken a napokon a szülők teljes betekintést nyerhetnek az óvodai életbe, megnézhetik hogyan zajlik egy délelőtt a csoportokban.

                  

Zöld Manó hétpróba….

A Nyitnikék Zöld óvoda ebben a nevelési évben is megrendezte a Zöld Manó hétpróbát a Föld napja alkalmából.

Minden évben szívesen vesznek részt ovisaink ezen a megmérettetésen, hiszen a jó hangulatú vidám délelőttön sok ismeretanyaggal is gazdagodhatnak játékos formában.

Bozsik  fesztivál….

A tavaszi Bozsik fesztiválon vettek részt ovisaink. A tehetséggondozó program keretében működő Bozsik foci hetente egy alkalommal működik ovinkban, és a város óvodáinak rendezett fesztiválokon rendszeresen részt veszünk, összemérve ügyességünket.

Szabadidős nap a Tűzoltókkal…

Ezen a napon a balmazújvárosi tűzoltók látogattak el hozzánk, rövid kis bemutatójukkal elvarázsolva a gyerekeket. A sziréna hangja ezúttal a gyerekek szórakoztatására szólalt meg. A bemutató utáni „Tűzoltó futásról” már senki nem akart lemaradni. Kicsik, középősök, nagycsoportosok lelkesen gyűjtötték be a tüzet jelképező színes krepp szalagokat.

A délelőtt programját színesítette még a közelgő Föld napjához kapcsolódó faültetés is.

                                                      

 

Ákom – bákom bábszínház előadása…

 

Visszatérő kedves bábszínházunk ezúttal Zelk Zoltán: A három nyúl c. meséjét hozták el nekünk.

 

 

2023. MÁRCIUS

Ovisaink az emlékezés zászlóit tűzték ki a Kossuth szobornál, a márciusi ifijak előtt tisztelegve.

                

2023. FEBRUÁR

Bozsik fesztivál….

Ovisaink Februárban ismét részt vettek a hagyományos téli Bozsik – fesztiválon.

                

Farsang…

Február 9.-én farsangi mulatságtól volt hangos az óvodánk. A jelmezbe öltözött gyerekek és felnőttek jó hangulatú, zenés, táncos, játékokkal tarkított délelőttön búcsúztatták a telet.

                   

Óvodába hívogató…

Február elején leendő kis óvodásokat és szüleiket vártuk egy kötetlen délutáni ismerkedésre. A szülőknek itt lehetősége volt megismerkedni óvodánk dolgozóival, betekintést nyerhettek az óvoda épületébe, a csoportszobákba.

A gyerekeknek az óvónénik a Visszajött a répa című mesével kedveskedtek. A mese után a kicsik birtokba vehették a csoportszobát, kipróbálhatták a játékokat, gyurmázhattak.

2023. JANUÁR

Ovis sport délelőtt….

Az új évet egy sporteseménnyel kezdtük. Ovis sport délelőttünknek a balmazújvárosi általános iskola Kalmár tagintézménye adott otthont. Óvodáink hat fős csapatokkal vettek részt a versenyen. A jó hangulatú délelőtt versenyszámait az olimpiai sportágak ihlették, természetesen játékosan kivitelezve. A délelőtt végén minden résztvevő ünnepélyesen átvehette a neki járó érmet, a győztes csapat pedig a Vándor – kupát, amit egy évig őrizhet.

 

 

2022. DECEMBER

Karácsonyi műsor a Kalmár tagintézményben…

A balmazújvárosi általános iskola Kalmár Zoltán tagintézménye minden évben kedveskedik az ovisoknak egy kis ünnepi műsorral. Most a nagy és középső csoportos gyerekeket az iskolában fogadták, itt adták elő a karácsonyi történetüket az ovis gyerekeknek. Mindig izgalommal várjuk ezeket az előadásokat, hiszen több volt óvodásunkkal is találkozhatunk ilyenkor.

                                                                                                         

Karácsonyi ünnepség….

Az Adventi időszak lezárása a karácsonyi ünnepség. A várakozással eltöltött napok gyümölcseként, ma a feldíszített fenyőfa és az alatta elhelyezett ajándékok várták a gyerekeket az óvodában.

Közös ünnepléssel, dalokkal, versekkel köszöntöttük az ünnepet, majd az ajándékok szétosztása után a csoportokban folytatódott az ünneplés, az ajándékok, játékok kibontása, kipróbálása.

Mikulás nap az oviban…..

Ismét eljött a várva várt nap, amikor megérkezett hozzánk a kedves öreg Mikulás, elhozta ajándékait a gyerekeknek, akik énekszóval, versekkel köszönték meg a csomagokat.

2022. NOVEMBER

„Mézes reggeli….”

Ismeretterjesztő előadás a méhészettel kapcsolatban, méz kóstolás, a Barna méhészet jóvoltából.

Az öreg halász és a nagyravágyó felesége…bábelőadás az óvodában, az Ákom-Bákom bábcsoport előadásában.

 

Márton nap az óvodában…

Családi délutánunk a Márton nap jegyében zajlott. Az óvónénik interaktív előadásában megismerhették a vendégek Márton legendáját, majd az iskolás gyerekek néptánc előadása után aki kedvet kapott egy kis mulatsághoz, az a táncházban folytathatta a Márton napi vigadalmat. Aki nem táncolt, az készíthetett papír libát, lámpást, fűzhetett nyakláncot, ügyességi játékokban próbálhatta ki magát, s ha megéhezett, a libazsíros kenyeret is elkészíthette magának lila hagymával, savanyú káposztával. A délutánt a lámpás felvonulással zártuk.

           

 

2022. OKTÓBER

Őszi Bozsik fesztivál

Terményünnep – Szabadidős nap

Az őszi betakarítás jegyében szerveződő programjaink első napján lovas szekérrel tettünk rövid kirándulást az óvoda körüli utcákon. Feldíszített pónifogatunkon régi szüretek hangulatát próbáltuk megidézni őszi népdalokat énekelve.

Szabadidős napunkat az őszi termések és termények ihlették. A gyerekeket az óvónénik egy szüreti népdalcsokorral köszöntötték, majd termésekkel ügyességi játékokat játszottunk, pattogatott kukoricából nyakláncot fűztünk, gyógynövényekből teát készítettünk. Akinek kedve volt csatlakozhatott a táncházhoz, vagy őszi képekből készített puzzle összeillesztésében próbálhatta ki az ügyességét.

 

 

2022. SZEPTEMBER

Ebben a nevelési évben csatlakozott először óvodánk az „Autómentes – nap”eseményhez. Ezen a napon a gyerekek rövid kerékpáros túrát tettek az óvoda környékén.

 

Népi játékok és ételek fesztiváljára, szülők és óvónénik által közösen elkészített életkép.

2022. MÁJUS

Ballagás

Solymász bemutató az óvodánkban….

2022. JANUÁR

I. Ovi-olimpia

Óvodánk arculatának lényeges eleme az egészséges életmódra nevelés, ennek egyik fontos része a sport. Mindennapjainkban is nagy hangsúlyt fordítunk arra, hogy a gyerekek sport iránti igényét és szeretetét erősítsük, mélyítsük.

Ezért is szervezzük meg minden év januárjában az Ovi – olimpiát, ami egy óvodák közötti vidám sport vetélkedő.

/Az első olimpia a Covid vészhelyzet miatt csak a Székhely óvoda csoportjai között került megrendezésre./

2021. OKTÓBER

Terményünnep, családi szabadidős délután

Hagyományos őszi családi napunkon a terményeké, és terméseké a főszerep. A szülőket és gyerekeket az óvónénik, pedagógiai asszisztensek egy szüreti népdalcsokorral köszöntötték, majd a gyerekek kipróbálhatták a kukoricamorzsolást, különböző ügyességi játékokat gesztenyével, dióval, a szülőkkel együtt táncolhattak a táncházban, aki elfáradt, az pedig a teaházban egy finom, meleg tea mellett pihenhetett, beszélgethetett.

 

2019. OKTÓBER

Őszi családi délután

 

 

 

2019. JÚNIUS

Gyermeknap és Családi délután az óvodában…

Bozsik záró fesztiválon vettek részt az ovisaink…

2019. MÁJUS

Évzáró és ballagási ünnepség…

Véget ért ez a Nevelési év is. Csoportjaink lelkesen készültek az évzáró és ballagási ünnepségre. Színes táncos műsorokkal, versekkel, dalokkal zártuk az évet.

A városi gyermeknapon megrendezett sport vetélkedőn és kézműves tevékenységekben örömmel vettek részt ovisaink.

Anyák napja…

Minden csoportban megünnepeltük az Édesanyákat. A gyerekek versekkel, dalokkal, és kedves kis ajándékokkal készültek az édesanyák köszöntésére.

2019. ÁPRILIS

Zöld Manó…

A Nyitnikék óvoda ebben az évben is megrendezte a Zöld Manó vetélkedőt, melyre mi is meghívást kaptunk. Nagycsoportos ovisainkból álló csapatunk lelkesen vett részt a vetélkedőn, teljesítve a különböző feladatokat……

Föld Napja ….

Áprilisi szabadidős napunkat a Föld Napja jegyében rendeztük meg. A gyerekek aznap virággal érkeztek az óvodába, amiket a délelőtt folyamán közösen ültethettek el, így szépítve óvodánk udvarát,  környezetét. Akinek kedve volt, készíthetett különböző színezőkből Földgömböt.

2019. MÁRCIUS

Nemzeti ünnepünk alkalmából, hagyományunkhoz híven ebben az évben is elsétáltunk a városunk parkjában található Kossuth szoborhoz. A nagycsoportos gyerekek versekkel, dalokkal készültek a megemlékezésre, és letűzték a nemzeti színű zászlóikat a szobor köré.

2019.FEBRUÁR

FARSANG

Ebben az évben az eddigiektől eltérően a farsangi mulatságunk zárt keretek között került megrendezésre. A gyerekek reggel jelmezben érkeztek a csoportokba. Minden csoportban izgalmas játékokkal, táncmulatsággal telt a délelőtt. Zárásként Sanyi bohóc vidám zenés műsorát nézhették meg a gyerekek.

Bozsik fesztiválon jártak ovisaink…

2019. FEBRUÁR

Az év második hónapját rögtön egy jó hangulatú szabadidős nappal kezdtük.

A délelőttünk a madárvédelem, és a téli madáretetés jegyében zajlott.

A gyerekek megnézhettek egy kedves mesét a darvakról, készíthettek madáreleséget almából és napraforgóból, madárházikót, és színes kismadarakat.

Aki nem fáradt el a munkában, az a tornateremben berendezett akadálypályákon, ügyességi feladatokban tehette próbára tudását.

2019. JANUÁR

Ebben a nevelési évben is megrendezésre került a „Mese, mese, mátka….” c. vers és mesemondó verseny,

amelyre idén is lelkesen készült néhány kis óvodásunk.

2018. DECEMBER

Karácsony az oviban….

Karácsonyi ünnepségünket ebben az évben is egy közös ünnepléssel kezdtük, ahol a Kalmár Zoltán általános iskola negyedikeseinek zenés, táncos karácsonyi műsorát nézhettük meg, valamint a zeneiskola növendékei kedveskedtek nekünk egy kis műsorral.

Az előadások után mindenki a saját csoportjában folytatta az ünneplést és az ajándékok bontogatásával, az új játékok kipróbálásával telt a délelőtt.

Mikulás nap az oviban…

December 6.-án az óvodába is ellátogatott a Télapó, puttonyában sok – sok Mikulás csomaggal…..

Városi Mikulás ……

A városi Mikulás rendezvényen is részt vehettünk. A Művelődési Központ színháztermében egy kedves zenés előadást láthattunk a Holló énekegyüttes közreműködésével. Az előadás után minden kisgyermeknek egy Mikulás csomaggal kedveskedett a Télapó….

Vidám Vándorok….

Ünnepi hangulat uralja az óvodánkat,tart a készülődés a Mikulás ünnepségre, a Karácsonyra, de közben kicsit ki is kapcsolódunk, és megnéztük a Vidám Vándorok előadását az oviban.

2018. NOVEMBER

SZABADIDŐS NAP „MÁRTON ” JEGYÉBEN….

BOZSIK FESZTIVÁL…..

2018. OKTÓBER

A Levendula csoport egy lovastanyán járt…..

Ebben az évben is részt vettünk a városi Túzok futáson…

2018. SZEPTEMBER

Sakkbemutató az óvodánkban…..

2018.SZEPTEMBER

SÜSÜ és barátai kiállításon jártunk…

2018. JÚLIUS

Nyári óvoda…:-)

2018. JÚNIUS

Gyermeknap és családi nap az oviban…

Kirándulások ……..

Rendőrségi délelőtt….

A Rendőrség munkatársai látogattak el hozzánk egy júniusi délelőtt.

2018.MÁJUS

Városi gyermeknap…

Fagyizni voltunk….

Anyák napja ….

Minden csoport lelkesen készült az Édesanyák ünnepére. Verses, dalos, táncos előadásokkal köszöntötték a gyerekek az anyukákat, nagymamákat….

ÁPRILIS

Zöld Manó vetélkedő…

Ovisaink ebben az évben is részt vettek a Zöld manó hétpróbán…

Egészségmegőrző vetélkedő….

Hagyományainkhoz híven, ismét óvodánkban rendezték meg az egészségmegőrző vetélkedőt. Óvodánként négyfős csoportok vettek részt az izgalmas, érdekes feladatokkal tarkított, vidám vetélkedőn.

Szabadidős nap a Föld napja alkalmából

Áprilisban emlékezünk meg a Föld napjáról. Óvodánkban ebből az alkalomból virágosításba kezdtünk. A szülők által felajánlott sok – sok szép virágot az óvodánk területén ültettük el, az előkertben, a lépcsők melletti beton virágtartókban, virágládákban.

A jó idő kedvezett a kerti munkának, a kertészkedésben elfáradt kis kezeiket a gyerekek Föld napjához kapcsolódó kifestők színezésével pihentethették.

A délelőtt végére mindenki kellemesen elfáradt és megéhezett. El is készült a héjában sült burgonya, amit jóízűen elfogyasztottak a gyerekek.

Bozsik fesztivál….

Tűzoltós szabadidős nap….

Áprilisban a Tűzoltók látogattak el hozzánk. A kedves Tűzoltó bácsik bemutatták a tűzoltó autót, az autón levő felszereléseket, a mentések alkalmával használt eszközeiket, majd a gyerekek beszállhattak az autóba, felpróbálhatták a sisakot….

A délelőtt többi részében tűzoltós színezőket színezhettek a gyerekek, vagy dugónyomdával máglyát nyomdázhattak.

Nyílt napok…..

Április elején minden csoportban megnyitottuk egy délelőttre a csoportszobáink ajtaját a szülők előtt is, hogy egy kicsit betekinthessenek a mindennapi óvodai életbe, a délelőttjeinkbe…..

Húsvét….

Hagyományainkhoz híven, így az idén is minden csoport készült a Húsvét ünnepére. Festettünk tojásokat, állítottunk tojásfát, és természetesen a kisfiúk locsolóversekkel készültek és meglocsolták a lányokat. Nem is maradt el a jutalom, a kislányok piros tojásokkal töltött kosarakkal várták a fiúkat.

2018. MÁRCIUS

Nemzeti Ünnepünk…

Március 15. – éhez közeledve, mint minden évben, idén is megemlékeztünk a 1848-as forradalomról. Elsétáltunk városunk parkjába, ahol a forradalom nagyjaira emlékezve letűztük kis zászlóinkat a Kossuth szobornál.

Ég a kisze, lánggal ég…..

Március első napjaiban megrendezett szabadidős napunkon még egy kicsit a télűzéssel foglalkoztunk…..

Kiszebabákat készítettünk, majd az udvaron tüzet gyújtottunk és a tűz körül énekelve, táncolva, majd a kiszéket elégetve próbáltuk űzni a telet…

2018. FEBRUÁR

Farsang…

A február is mozgalmasra sikeredett óvodánkban. Készültünk a farsangra, ami nyitott rendezvény, a szülők, hozzátartozók is részt vehetnek rajta. A csoportok a felvonulás után kis versikével, vagy dallal köszöntötték a vendégeket. A jelmezes felvonulás után a Himes néptáncegyüttes műsorát tekinthették meg vendégeink, majd egy röpke kis táncházba is bekapcsolódhattak.

2018. JANUÁR

ÓVODÁBA HÍVOGATÓ

  1. január 29.-én tartottuk az óvodába hívogató rendezvényünket, melyre a leendő kis óvodásainkat vártuk. Ezen a délutánon betekintést nyerhettek a szülők és a gyerekek is az óvodai életbe, megismerkedhettek az óvónénikkel, a dajkanénikkel, a pedagógiai asszisztensekkel.

Az óvónénik egy kis dalos előadással kedveskedtek a gyerekeknek, valamint lehetőség nyílt kézműveskedésre, havas táj készítésére ujjnyomdázással, gyurmázásra, és az óvodai játékok kipróbálására.

A kézműveskedésben és játékban elfáradt gyerekeket kukoricapehellyel és szörppel kínáltuk.

        

Bozsik fesztivál képekben….

2017. DECEMBER

December 15.-én tartottuk óvodánkban a karácsonyi ünnepséget. A délelőttöt egy közös ünnepléssel kezdtük. Vendégeink voltak a Balmazújvárosi Általános Iskola  4. osztályos tanulói, akik versekkel, tánccal, fuvolaszóval kedveskedtek az ovisainknak. Ezután a gyerekek a saját csoportjaikban ünnepeltek, kibontogatták a karácsonyfa alatt levő ajándékokat, kipróbálhatták az új játékokat.

December 6-án megérkezett a várva várt Mikulás,
a gyerekek nagy izgalommal készülődtek, versekkel, dalokkal köszöntötték.
Minden gyermek jó volt 2017-ben is, így a Mikulás minden gyermeket megörvendeztetett a Mikulás csomaggal.

2017. OKTÓBER

Családi nap…

A családi nap a Huncutka Alapítvány vidám, zenés előadásával kezdődött.
A gyermekek kedvük szerint táncoltak a zenés előadásra.
Az előadást követően a gyermekek többféle tevékenység közül választhattak:
az Alapítvány tagjai a vállalkozó szellemű gyermekeknek kifestették az arcát,  a szülők és a gyermekek közösen
készíthettek  só-liszt gyurmából állatokat, gyümölcsöket, ragasztással pedig levél manót.
A szőnyegen a szülők és gyermekek együtt játszhattak a gyermekek által kedvelt játékokkal.

Októberi szabadidős nap…

Az új nevelési év első szabadidős napját az ősz témakörében szerveztük.

Új kezdeményezésként a napot meleg teázással kezdtük, hogy megmelegedjen szívünk- lelkünk.
A gyermekek ezt követően többféle tevékenység közül választhattak: készíthettek őszi gyümölcsöket mozaikolással,
szélforgót díszíthettek kivágott őszi formákkal az őszi szél megfigyeléséhez, levélmanót készíthettek ragasztással, rajzolással,
és akinek mozogni volt kedve a tornaszobában felállított 3 akadálypálya közül is választhatott.
A nap hangulati zárásaként az óvónénik és dajka nénik eldramatizálták „A répa” című mesét.

2017. AUGUSZTUS

Az Óvoda -Iskola átmenet program keretében a leendő elsősök egy kellemes délelőttöt tölthettek még el az óvodában, ahol a tanítónénikkel közösen készíthettek könyvjelzőt, ceruzatartót. Másnap délelőtt pedig már a tanítónénik az iskolában várták őket, ahol az iskolával, az osztályteremmel és az osztálytársakkal ismerkedhettek a gyerekek.

2017. JÚNIUS

Június 10.-én rendeztük meg az évzáró és ballagási ünnepségünket, ahol a csoportok egy – egy rövid kis műsorral zárták az évet, majd a középső csoportosok gyerekek egy dalos mondókás műsor után elbúcsúztatták a ballagó nagycsoportosokat, végül a nagyok is elbúcsúztak az óvodától, óvónéniktől.

Az évzáró és ballagási ünnepségünk alkalmával minden évben kézműves kiállítást is rendezünk, ahol a kézműves műhelybe járó gyerekek év közben készített alkotásait tekinthetik meg az óvodánkba járó gyerekek, szülők és az ünnepségre érkező kedve vendégek.

2017. MÁJUS

Bozsik fesztivál…..

Városi Gyermeknap…

Május utolsó vasárnapján a Városi Gyermeknapon vettünk részt, érdekes vetélkedőkön, sportversenyen vettek részt csapataink, kézműves tevékenységek, arcfestés, csillámtetoválás várta a gyerekeket, ebédre elkészült a finom paprikás krumpli, valamint a színpadon és környékén érdekes műsorok és bemutatók voltak láthatóak.

Gyermeknap az óvodában…

Május 19.-én rendeztük meg az óvodánkban a gyermeknapot. A gyerekek izgalommal várták ezt a napot, amire az óvónénik, dajkanénik, pedagógiai asszisztensek és az óvoda minden dolgozója egyaránt nagyon készült. A tízórai után, már a feldíszített udvar várta a gyerekeket, ugrálóvárral, trambulinnal, és különböző foglalkoztató pontokkal. A közös torna után szabadon választhattak a gyerekek, hogy szélforgót készítenek, kukiból nyakláncot fűznek, esetleg arcfestést szeretnének, vagy egy hajtogatott lufi figurát. Az ugrálóvár egész nap a rendelkezésükre állt, határt csak a fáradtság szabott….

Pihenésképpen és egy kis felfrissülésért minden csoport elsétált a fagyizóba, egy kis hűsítő nyalánkságért.

Kirándulás….

Május elején a Hóvirág és a Margaréta csoport közös kirándulást szervezett szülőkkel együtt, Debrecenbe az Ötholdas Pagony játszótérre. Sajnos az időjárás nagyon hűvösre fordult, ezért át kellett gondolni a játszótéri kirándulást, hiszen senki sem szerette volna, hogy a gyerekek a csúszdán, vagy hintázás, mászókázás közben megfázzanak. Így a szülőket is bevonva a döntésbe, és hogy ne kelljen a kirándulást sem elnapolni, nem a Pagony lett az úti célunk, hanem a Debreceni Állat és Növénykert. Itt végül egy kicsit fázósan, kicsit ázósan induló, de a végére mégis napsütéses délelőttöt tölthettünk el.

Május első hete az Édesanyákról szólt. Minden csoportban elkészültek az anyák napi ajándékok, összeálltak a köszöntő műsorok, ünneplőbe öltöztettük a csoportszobákat, a szívünket és így köszöntöttük az édesanyákat, nagymamákat….

2017. ÁPRILIS

Nyílt napok és Húsvéti locsolkodás a Százszorszép óvodában…

Napraforgó csoport…..

Pitypang csoport….

Hóvirág csoport……

Levendula csoport…….

Margaréta csoport …..

Szabadidős nap…

Első tavaszi szabadidős napunkat a Húsvét jegyében tartottuk.

Hagyományainkhoz híven, egy mesével kezdtük a délelőttöt. Az óvónénik bábelőadás formájában előadták „A fogfájós nyuszi c. mesét, majd különböző tevékenységek közül választhattak a gyerekek. Akinek kedve volt, készíthetett tojástartóból nyuszit, vagy papírtojásokat mintázhatott. Tavaszi virágok is készülhettek krepp papír golyók, vagy színes szappanbuborékok által megmintázva. Akinek nem volt kedve alkotni, vagy elfáradt a kézműveskedésben, annak lehetősége nyílt a gondtalan játékra is.

A délelőtt végén, a „fogfájós nyuszi” személyesen látogatott el a csoportszobákba, és csokitojásokat osztott szét a gyerekek között…..

2017. FEBRUÁR

Kiszebáb égetés….

Február utolsó napján kiszebábokat készítettünk, amiket elégettünk. Jelképesen elégetve ezzel a rosszat, a hosszú hideg telet, a betegségeket……

Farsang…..

A Százszorszép óvodában 2017. február 25.-én rendeztük meg a Farsangi mulatságot.

A gyerekek színesebbnél színesebb, és nagyon ötletes jelmezekben vonultak fel a szülők és a megjelent vendégek előtt.

A felvonulást minden csoport egy kis farangi versikével, vagy dalocskával zárta.

A jelmezesek bemutatkozása után, a balmazújvárosi Füzes Néptánc csoport műsorát tekinthették meg a gyerekek és felnőttek egyaránt. A táncosok egy kis táncházi hangulatot is teremtettek, megtáncoltatva az óvódásokat.

A büfében szendvics, süti és szörp várta a mulatságban elfáradt vendégeket.

A délelőttöt a tombolasorsolás izgalmas pillanatai zárták.

2017. JANUÁR

Óvodába hívogató…

Januárban tartottuk Óvodába hívogató rendezvényünket, ahol a leendő óvodások és szüleik megismerkedhettek az óvodában dolgozó óvónénikkel, dajkanénikkel. Amíg a gyerekek a csoportszoba játékaival ismerkedtek, vagy az óvónénikkel, dajkanénikkel kézműveskedtek, gyurmáztak, ujjfestéssel képet készíthettek, addig a szülőknek lehetőségük nyílt végigjárni az óvodát, betekinthettek a csoportszobákba, öltözőkbe, tornaterembe, fejlesztő szobába.

Szabadidős nap….

Januári szabadidős napunk a tél jegyében zajlott. A gyerekek által kedvelt, Visszajött a répa c. mesét ezúttal kesztyűbábokkal adták elő az óvónénik. A mese után akinek kedve volt, készíthetett hóembereket dugónyomattal, mozaiktechnikával, vagy origami technikával. Szorgalmas kis kezek által készülhetett el a finom gyümölcssaláta is, és végre az új játékunkat is kipróbálhatták a gyerekek.

2016. DECEMBER

Karácsonyi ünnepségünket most is közös ünnepléssel kezdtük. A Napraforgó csoportban, a szépen feldíszített fenyőfa köré gyűlve, először a hitoktatásra járó gyerekek előadását hallgathattuk meg. Ezután, – immár hagyományosan – a balmazújvárosi általános iskola Kalmár tagintézményének negyedik osztályos tanulói adták elő műsorukat, amivel igazán széppé varázsolták a napunkat.

PC200285 PC200289 PC200292 PC200294 PC200304 PC200310

Decemberben nálunk is járt a Mikulás….

PC050052 PC050171 PC050087

2016. NOVEMBER

Novemberi szabadidős napunk a Márton – naphoz kapcsolódott. Az óvónénik bábelőadása után, különböző tevékenységek közül választhattak a gyerekek. Készíthettek papír libákat többféle technikával, libazsíros falatkákat lila hagymával, és akinek még ezek után volt kedve egy kis tánchoz, az a táncházban vigadozhatott…….

DSC04137 DSC04157 DSC04163 DSC04165 DSC04170

2016. OKTÓBER

Túzok futás a Piac téren.

14875999_1204757146265645_637888456_o 14881332_1204756736265686_1352101114_o 14858777_1204756949598998_1075117852_o 14876075_1204757479598945_1172741949_o 14881329_1204757629598930_842827853_o 14881704_1204757649598928_9894236_o 14881570_1204757882932238_398645846_o 14858773_1204757972932229_934256976_o

Bozsik fesztivál.

14895584_1204762322931794_1564247457_o14881556_1204762489598444_48987317_o14812937_1204762472931779_1312703425_o 14894513_1204762296265130_1285310505_o14907877_1204762192931807_268288068_o

A TÁMOP 3.3.8. pályázat fenntartásában került megrendezésre szabadidős napunk az ősz jegyében.

DSC04045 DSC04039 PA140165 DSC04050PA140166 PA140172 PA140179 PA140223 PA140215

2016. SZEPTEMBER

Szeptemberben, mint eddig minden évben, papírgyűjtést szerveztünk. Ezúton is köszönjük a szülők aktív részvételét.

P9210014

2016. JÚNIUS

Gyermeknap az oviban…

Túl az évzárón és a ballagáson, pihenésképpen egy kis gyermeknapot rendeztünk z ovisoknak.

Néhány új játékkal, árnyékoló sátrakkal leptük meg őket, amelyeket örömmel vettek birtokba, valamint minden csoport városnézésre mehetett egy gumikerekes kis vonattal.

DSC03865 DSC03869 DSC03870 DSC03872 DSC03876 DSC03879 DSC03880 DSC03882 DSC03883

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Június 04.-én rendeztük meg az Évzáró és Ballagási ünnepségünket. A csoportok lelkesen készültek rövidke kis műsoraikkal, amelyekből egy színes, vidám évzáró produkció született. A technikai szünetben, amíg az ovisok átöltöztek, felkészültek a ballagó ünnepségre, addig a Lélekzengők tánccsoport két tagja szórakoztatta a várakozó vendégeket, majd a felvonuló nagycsoportosok búcsúztak el társaiktól, az óvónéniktől és az óvodától. A középső csoportos gyerekek, a mihamarabbi iskolai viszontlátás reményében búcsúztatták el a nagyokat.

DSC03768 DSC03770 DSC03776 DSC03784 DSC03792 DSC03801 DSC03807 DSC03811 DSC03834

2016. MÁJUS

Ebben a hónapban ismét ellátogattak hozzánk a rendőrbácsik. Egy szabadidős nap keretében a biztonságos közlekedés volt a témánk. Jelzőtáblákkal és a KRESZ szabályaival  ismerkedtünk. Aki kerékpárral érkezett az oviba, azoknak a gyerekeknek megnézték a rendőrbácsik a biciklijét, tanácsokat adtak a biztonsági felszereléssel kapcsolatban. Aki nagyon bátor volt, és bemutatta, hogy hogyan kell közlekedni a közlekedési jelekkel és táblákkal ellátott pályán, még ajándékot is kapott…

Nagyon örültünk, hogy újra kipróbálhattuk a rendőrautót, kézbe foghattuk a bilincset, a gumibotot és még néhány rendőrbácsik által használt eszközt…

Ezen a napon a leendő első osztályos Tanító nénik is eljöttek ismerkedni egy kicsit az iskolába készülő gyerekekkel…

DSC03648 DSC03649 DSC03655 DSC03672 DSC03682 DSC03698 DSC03702 DSC03716 DSC03722

Május közepén kirándulni voltunk a Hajdúböszörményi Tájházaknál.

A régi paraszti világ életébe nyerhettünk egy kis bepillantást.

Ezután megnézhettük a tájházak területén élő állatokat, nyuszit simogathattunk, lovagolhattunk, de volt lehetőségünk népi játékok kipróbálására és kézműveskedésre is.

Szerencsére az időjárás is kedvezett, igaz még hűvös volt az idő, de eső nem esett.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20160518_103749 20160518_105307 20160518_110927 20160518_110937 20160518_120356

Május első hete az Anyák napi ünnepségekről szólt…

DSC0332813152747_1117369504993555_548048812_nDSC0323013161283_1045353315539363_1741752296_oDSC03294

2016. ÁPRILIS

Április 29.-én ismét szabadidős napot szerveztünk. Ezúttal a néphagyományok jegyében, hiszen április 24.-én volt a magyar és nemzetiségi népviseletek napja, április 29.-én pedig a tánc világnapja. E két neves naphoz kapcsolódva szerveztük programjainkat. Az előkészületeket már kora reggel elkezdtük, akinek kedve volt, lányok fiúk egyaránt népviseleti ruhadarabokat ölthettek magukra, szoknyát, mellénykét, inget, kalapot, a kislányok haját fonatokkal és pántlikákkal díszítettük. Tízórai után kinyitottuk az óvodát, hiszen ez a nap nyílt nap is volt egyúttal, a szülőket, és a leendő ovisokat is vártunk.

A programot az óvónénik meseelőadásával kezdtük,  „A három selyp lány „című mesét adták elő. Ezután a Himes Néptáncegyüttes tagjai tartottak egy nagyon szép néptáncbemutatót. A bemutató után a gyerekek táncházban is részt vehettek  a néptáncosok irányításával. Kézműves tevékenységre is volt lehetőség, a Barka Hagyományőrző és Állatbarát Egyesület közreműködésével rongybabákat, tulipános karkötőket, pártát, és népviseletes öltöztetős színezős babákat készíthettek a gyerekek.

010 014 033 043 058 079 086 095 100 107 115 125 126 139

Ismét ellátogatott hozzánk az Ákom-Bákom színház egy nagyon kedves mesével…..

DSC03040 DSC03042 DSC03047 DSC03048 DSC03051 DSC03065

2016. MÁRCIUS

Húsvét az oviban…..

IMG_20160323_110100 IMG_20160323_110145

IMG_20160323_110849 IMG_20160323_110926 IMG_20160323_110937 IMG_20160323_111016

DSC02761 DSC02765 DSC02768 DSC02787

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC02727

Húsvét ünnepére hangolódtunk márciusi szabadidős napunkon. Az óvónénik ezen a napon is készültek egy mesével, amit kesztyűbábokkal adtak elő. A fogfájós nyuszi c. mese nagy sikert aratott a gyerekek körében. A mese után táncoslábú óvodásaink a Húsvéti táncházban rophatták, akinek inkább a kézműveskedéshez volt kedve, azok a gyerekek készíthettek báránykát ragasztással, vagy hímes tojásokat „krumpli” nyomdával. A vállalkozó kedvű gyerekek húsvéti falatkákat is készíthettek sonkából, főtt tojásból. A délelőtt zárásaként az udvaron egy vidám tojáskereső versenyt is sikerült lebonyolítanunk.

DSC02682 DSC02686 DSC02687 DSC02691 DSC02696 DSC02711

2016. FEBRUÁR

A hónap utolsó napján megtartott szabadidős napunkon a telet búcsúztattuk.

Kisze – bábokat készítettünk, télbúcsúztató verseket és dalokat tanultunk, majd az udvaron tüzet raktunk és elégettük a kiszebábokat, közben énekeltünk és verseltünk. A délelőttöt egy közös táncolással zártuk a tűz körül, bízva abban, hogy most már hamarosan itt a tavasz….

DSC02622 DSC02624 DSC02627 DSC02644 DSC02645

Február 20. – án, egy szombati napon rendeztük meg a Farsangi mulatságot az óvodában. A feldíszített torna terem „kifutóján” minden gyermek egyesével végigvonulva mutathatta be jelmezét a vendégeknek. A csoportok versekkel és dalokkal készültek a vendégek szórakoztatására, amit a felvonulás végén mondtak el. A gyerekek bemutatkozása után a Berkenye együttes műsora szórakoztatta jelenlévőket, miközben a büfében szendvics, szörp és sütemény várta a vendégeket. A jókedvű délelőttöt a tombolasorsolás zárta, ahol nagyon sok ajándék talált gazdára.

Farsangi 001 Farsangi 004 Farsangi 008 Farsangi 015 Farsangi 017

2016. JANUÁR

Január végén szabadidős napot tartottunk a Tél jegyében. Az óvónénik ezen a napon egy különleges meseelőadással kedveskedtek a gyerekeknek. A „Visszajött a répa” c. mesét adták elő árnybábokkal. Az előadásnak nagy sikere volt.

A mese után többféle tevékenység közül is választhattak ovisaink. Téli képeket, hóembereket készíthettek dugónyomattal, búzadarával havas tájat jeleníthettek meg, vagy hóembermobilokat is ragaszthattak. Akinek kedve volt, a táncházban rophatta a táncot. Azok, akik elfáradtak a tevékenységek, vagy a tánc közben a Pitypang csoportban pihenhettek, vagy játszhattak szabadon választott játékokkal.

027 035 046 049 053 078

Óvodába hívogató…

2016. januárjában „Óvodába hívogató ” rendezvényen láttuk vendégül a leendő kis óvodásokat és szüleiket. A délután tartalmasan zajlott. Az óvó nénik mesejátéka után lehetőség kínálkozott különböző ábrázoló tevékenységek kipróbálására is. A mozgást  kedvelő kicsi gyereke kedvükre bujkálhattak, csúszdázhattak. Emellett birtokba vették a csoportszoba különböző játékait.Aki elfáradt  és megszomjazott, gyümölccsel és teával frissülhetett.
Bízunk benne, hogy szeptembertől minél több kis gyermekkel találkozhatunk, úgy mint Százszorszépes kis óvodás.
Addig is havonta szeretettel várjuk az érdeklődőket Kismama klub foglakozásainkra, melyek időpontjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást.
015 másolata 021 005 003 025 014 012

2015. DECEMBER

December 15.-én tartottuk óvodánkban a karácsonyi ünnepséget. A délelőttöt egy közös ünnepléssel kezdtük. Vendégeink voltak a Balmazújvárosi Általános Iskola Kalmár tagintézményének 4. osztályos tanulói, akik egy mesével kedveskedtek az ovisainknak. Ezután a gyerekek a saját csoportjaikban ünnepeltek, kibontogatták a karácsonyfa alatt levő ajándékokat, kipróbálhatták az új játékokat.

DSC02136 DSC02161 DSC02190 DSC02214 DSC02198 DSC02261 DSC02185

December 04.- én nálunk is járt a Mikulás. A gyerekek versekkel és dalokkal készültek az érkezésére, és mert egész évben mindenki jó gyerek volt, természetesen a megérdemelt Mikulás csomagot is megkapták a gyerekek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2015. NOVEMBER

Novemberi szabadidős napunkon három rendőr bácsi látogatott el hozzánk, egy tartalmas és felejthetetlen élményekben gazdag délelőttöt biztosítva ovisaink számára.

DSC01918 DSC01932

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Csizmás kandúr c. bábelőadást nézhették meg  a gyerekek november 11.-én, az Ákom – bákom bábszínház előadásában.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

November elején a szülői munkaközösség segítségével ovis süti napot szerveztünk.

Nagyon szépen köszönjük  a szülők felajánlásait. A nap bevételét a gyerekek javára fordítjuk.

DSC01875 DSC01878

2015. OKTÓBER

Október elején a TÁMOP 3.3.8. pályázat fenntarthatóságának keretében rendeztünk óvodánkban egy családi délutánt.

A szülők és gyerekek együtt barkácsolhattak a különböző őszi termésekből, a vállalkozó kedvűek az ügyességüket tehették próbára a tornateremben felállított népi játékokon. Természetesen, a közkedvelt arcfestés is szerepelt a programjaink között.

DSC01784 DSC01796 DSC01798 DSC01805

2015. Október 14.-én került sor az óvoda tornatermének tetején kiépítésre került napelemes rendszer ünnepélyes átadására.

Az ünnepségen a Levendula csoportos gyerekek adták elő kedves kis műsorukat a megjelent vendégeknek.

DSC01835 DSC01836 DSC01845 DSC01853

 

 

Október közepén még egy szabadidős napnak is részesei lehettek az óvodánkba járó gyerekek. A délelőtt az ősz jegyében telt. Először az óvónénik előadásában Az alma c. közkedvelt mesét láthatták a gyerekek, majd mindenki szabadon választhatott a felkínált tevékenységek közül. Volt lehetőség kukoricamorzsolásra, termésbábok, csuhé baba és csuhé karkötő készítésére. Akinek mozogni volt kedve, az bekapcsolódhatott a táncházba, vagy ha már elfáradt a tevékenységekben, egy illatos csipkebogyóteát készíthetett magának.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC01873

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2015. AUGUSZTUS

Óvoda – Iskola Átmenet Program

Augusztus végén ismét megrendezésre került az Óvoda – Iskola átmenetet megkönnyítő programunk.
A háromnapos program első napját az óvodában töltötték a gyerekek, ahol az óvónénikkel és a leendő tanító nénikkel közösen,
 egy hangulatos, barkácsolással eltöltött délelőttön vehettek részt.
Miközben készültek a könyvjelzők és a ceruzatartók, a tanítónénik és a gyerekek kölcsönösen ismerkedhettek egymással.
A második és a harmadik napon a tanítónénik immár az iskolában fogadták a gyerekeket.
Izgalmas játékokkal, érdekes feladatokkal, kézműves tevékenységgel készültek,
 hogy a tantermekkel és az iskolapaddal való első találkozás zökkenőmentes, és emlékezetes legyen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC01739 DSC01751 DSC01756

2015. JÚNIUS

Az évzáró és a ballagási ünnepség adott alkalmat arra, hogy a kézműves műhelybe járó gyerekek munkáiból egy kis kiállítást rendezzünk.
Az év folyamán elkészült tárgyakat tematika szerint elrendezve, egyben láthatták a szülők és az oviba
érkező vendégek.
A gyerekek büszkén mutogatták az általuk készített apró kis tárgyakat, amiket a kiállítás végén haza is vihettek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Június első szombatján került megrendezésre az évzáró és a ballagási ünnepségünk.

A meghívott vendégek először az óvodai csoportok évzáró műsorait tekinthették meg.
Minden csoport más és más stílusú műsorral készült. A jutalom sem maradt el a lelkes munkáért,
hiszen vendégeink nagy tapsviharral díjazták a produkciókat.
A csoportok műsorai után a ballagási ünnepség következett. A nagycsoportosok elbúcsúztak az óvodától,
az itt maradó társaiktól, majd a középső csoportosok kívántak gondtalan iskolai éveket a ballagóknak.
DSC01373 DSC01418 DSC01518 DSC01562

2015. MÁJUS

Május végi szabadidős napunkat a Gyermeknap ihlette.

A délelőtt folyamán ismét lehetőségük nyílt a gyerekeknek egy kis kézműves foglalkozáson való részvételre,
ahol papírgurigával nyomdázhattak színes virágokat, vagy papírpohárból és tányérból csodaszép kalapokat készíthettek.
Akinek kedve volt, bekapcsolódhatott egy kis táncos mozgásra a táncházba is.
A délelőtt végén pedig jégkrém frissítette fel az alkotásban és táncban elfáradt gyereket.
.

Május végén óvodánk csoportjai egy kis kiránduláson vettek részt, a hortobágyi Vadasparkban.

Hortobágyra vonattal utaztunk, majd ott szafari buszra szálltunk, és így érkeztünk meg egy csodálatos parkba, ahol farkast, rókát, őzet, vadlovat, vadmacskát és még számos állatot láthattunk. A szeszélyes időjárás ellenére mindenki nagyon jól érezte magát.
DSC01181 .DSC01221 DSC01308
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Május első hetében kerültek megrendezésre óvodánk csoportjaiban az Anyák napi ünnepségek.
A gyerekek szívvel  – lélekkel készültek, hogy meglephessék Édesanyjukat ezen az örömteli, megható ünnepen.

DSC00967. DSC00997 DSC01015 .DSC01024

2015. ÁPRILIS

Az Anyák napi ünnepségekre való felkészülés közepette, pihenésképpen egy szabadidős nappal zártuk az áprilist.

Szabadidős napunkat, amelyet a TÁMOP 3.3.8. fenntartásában valósítottunk meg; a tavasz ihlette. Szokásunkhoz híven, egy mesével kezdtük a délelőttöt.
Az óvónénik „A három pillangó” c. mesét adták elő, a gyerekek nagy örömére.
A mese után több tevékenység közül is választhattak a gyerekek.
Krumplinyomdával tavaszi virágokat nyomdázhattak, papírpillangókat festhettek, vagy színes papírból kivágott virágokat ragaszthattak, vagy szélforgót készíthettek az óvónénik segítségével.
Ezen a napon volt a Tánc világnapja is (április 29), így az egyik csoportszobában táncházat rendeztünk.
A Pitypang csoportban volt lehetőségük a gyerekeknek a szabad játékra, ha már elfáradtak az alkotó munka, vagy a tánc közben.
Szabadidős napunkon megtiszteltek bennünket jelenlétükkel, és a délelőtt eseményeiben aktívan részt vettek a leendő első osztályos tanítónénik.
A délelőtt zárásaként volt alkalmuk az iskolába készülő gyerekeknek és a tanító néniknek egy rövid ismerkedős beszélgetésre.
Tavaszi szabadidős 1. 001  Tavaszi szabadidős 1. 008 Tavaszi szabadidős 1. 015  Tavaszi szabadidős 1. 021

2015. FEBRUÁR

Farsangi rendezvényünk Projekt – nap keretében zajlott, amelyen  a szülők is részt vettek

Az érkezést követően először csoportonként ünnepeltünk.
Majd, a tízórai után a tornateremben folytatódott a mulatság, mind az öt csoport jelenlétével. A táncban kellemesen elfáradtunk, így jólesett  a finom farsangi fánk
Ezen a napon az Intézmény kukival és gyümölcslével is megvendégelte a gyerekeket.
064  193
223

Második téli szabadidős napunk a Farsang jegyében zajlott.

Egy kedves bábelőadás után a gyerekek bohócfejeket, zenebohócot, farsangi álarcokat készíthettek hajtogatással, ragasztással,és színezéssel.
Akinek kedve volt, egy farsangi táncházban is részt vehetett.
A délelőtt záróprogramja a kisze – báb elégetése volt, remélve,hogy ezzel messzire űzzük a hideg telet.
Mese 019 .Szabadidős nap 002
.Szabadidős nap 015 .OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Látogatóban a testvéróvodánkban Érmihályfalván

Az egykori Szigetkert óvoda több éven át ápolt testvéróvodai kapcsolatot az érmihályfalvi Aranykapu Református Óvodával.

A Százszorszép Óvoda  közössége – amely két óvoda,  a volt Szigetkert és a Liszt F. utcai óvodák összevonásával jött létre- természetesen szívesen vállalta ennek a kapcsolatnak a folytatását, ápolását.
Így óvodánk dolgozói egy kedves meghívásnak eleget téve látogattak el 2015. 02. 14. -én Érmihályfalvára, az ottani óvodások farsangi mulatságára.
Szívélyes vendégfogadás után részt vettünk a télűző, farsangi mulatságon, ahol a gyerekek bemutatták jelmezeiket, énekeltek, táncoltak.
A családias hangulatú műsor után az óvónénik és dajkanénik egy kötetlen beszélgetés keretében cserélhették ki  tapasztalataikat.
A délután hamar eltelt. Barátaink szíves vendéglátását megköszönve, a mihamarabbi viszontlátás reményében köszöntünk el tőlük.
084

2015. JANUÁR

Jól kezdődött a 2015 – ös év a Százszorszép óvodában.

Mindjárt az első héten a TÁMOP 3.3.8.pályázat keretében egy Családi napon vehettek részt a gyerekek és a szüleik.
A tízórai után fogadtuk a szülőket, majd összegyűltünk a Napraforgó csoportban, ahol együtt lehettünk részesei egy kedves meseelőadásnak.
A mese után a gyerekek szabadon választhattak több tevékenység közül.
A dajkanénik segítségével készíthettek gyümölcs salátát, az óvónénik közreműködésével pedig dugónyomatos havas képek, és ablakba akasztható hóemberek készültek.
Aki elfáradt a tevékenykedésben, az egy tornaeszközökből felépített pályán próbálhatta ki ügyességét.
A jó hangulatú délelőtt hamar elrepült, gyerek és szüleik – akiknek köszönjük, hogy eljöttek – egyaránt jól érezték magukat.
.
.
.
.

2014. DECEMBER

Karácsonyi vásár

A Mikulás utáni héten rendeztük meg óvodánkban az immár hagyománnyá vált karácsonyi vásárt.
Itt az óvoda dolgozói által, kézzel készített apró, kedves ajándék tárgyak, dekorációs tárgyak kerültek eladásra.
Az árusításban a szülői munkaközösség tagjai segítettek, munkájukat ezúton is köszönjük.
Az árusításból befolyt összeget az óvodai játékok fejlesztésére fordítjuk.

December 17.-én tartottuk óvodánkban a karácsonyi ünnepséget, melyre nagy izgalommal készültek a gyerekek, felnőttek,és leendő óvodásaink is egyaránt.

Aznap reggelre minden csoportba ellátogatott a Jézuska, meglepve a csoportokat egy-egy feldíszített fenyőfával,és a fa alatt sok-sok játékkal, ajándékkal.
Tízórai után összegyűltünk egy közös ünneplésre. Eljött hozzánk Bekker Gyula bácsi egyik tanítványával. Milán vadászkürtön fújt nekünk nagyon szép karácsonyi dalokat, Gyula bácsi pedig szintetizátoron kísérte. Ezután negyedik osztályos gyerekek adtak elő egy csodás karácsonyi történetet. Köszönjük, hogy megjelenésükkel emelték az óvodai karácsonyi ünnepségünk hangulatát.
A közös ünneplés után jöttek az izgalmas pillanatok, az új játékok kibontása és kipróbálása.Reméljük minden kisgyermek megtalálta a kedvére való játékot a fa alatt.
.
.
.
.
.

2014. NOVEMBER

2014. 11.14. Szabadidős nap
A Márton naphoz kapcsolódóan rendeztük meg novemberi szabadidős napunkat.
A tízórai után, az óvónénik meseelőadásával kezdődött a délelőtt. A lókötő róka c. mesét nézhették meg a gyerekek. Ezután többféle tevékenységből választhattak. Készíthettek libát kétféle technikával is, vagy libazsíros kenyérfalatkákat lila hagymával, amit később a csoportok közösen elfogyaszthattak.
A tornateremben ügyességi játékokkal várták az óvónénik a gyerekeket. Itt nyílt lehetőségük a szabad játékra is. A jó hangulatú délelőtt nagyon hamar eltelt, a gyerekek jól érezték magukat.
.

2014. OKTÓBER

Őszi szabadidős nap

Az ősz jegyében tartottuk szabadidős napunkat, ahol az óvó nénik meseelőadása után a gyerekek dugónyomatot, süni bábot, levél lenyomatot, valamint gyümölcssalátát készíthettek.
A gyümölcssalátát ebéd után jóízűen elfogyasztották.

2014. október 13.-án ellátogattunk a Koroknai tanyára.
Vendéglátóink pogácsával és meleg teával vártak bennünket.
Tízórai után körbejártuk a tanyát, megnéztük az állatokat. Ebédre
Zoli bácsi slambucot készített nekünk.

Október 3.-án családi délutánt rendeztünk az óvodában.
Az ide járó gyerekek és szüleik a délután folyamán megtekinthettek egy zenés műsort, majd a tornateremben felállított Szárnyaló Népi Játékokon próbálhatták ki ügyességüket.
Ehhez a naphoz kapcsolódóan, délelőtt még egy bábelőadást is megnézhettek a gyerekek, „A kíváncsi kiselefánt”címmel.

Október 4.-én rendeztük meg óvodánk névadó ünnepségét.
Az ünnepségen beszédet mondott Dr. Tiba István polgármester és Vezendi Andrásné intézményvezető asszony, majd felavatták az ovi új címerét.
Avatóünnepségünk színvonalát emelték műsorukkal a zeneiskola növendékei, majd a Pitypang csoport előadásában „Az aranyszőrű bárány” című mesét nézhették meg kedves vendégeink, végül egy volt óvodásunk meseelőadását hallgathatták meg.

2014. SZEPTEMBER

Kisebb nagyobb izgalom előzte meg a fogászaton tett látogatásunkat.Ki azért izgult, mert már volt „tapasztalata”, ki azért, mert még soha nem járt fogorvosnál. A gyerekek délután már büszkén mesélték  szüleiknek, hogy milyen bátrak voltak a fogászati ellenőrzésen.

Szeptember hónapban került sor az őszi papírgyűjtésre óvodánkban.
A gyerekeknek és lelkesen segítő szüleiknek köszönhetően, ismét sikeresnek bizonyult az akciónk. A hulladékgyűjtésből befolyt összeget az óvodai játékok fejlesztésére fordítjuk.

Köszönjük támogatásukat.

Vélemény, hozzászólás?