TÁMOP 3.3.8

http://www.balmazovi.hu/wp-content/uploads/2013/01/USZT_logo_P368.jpg

Pályázat címe:
“Együtt gyermekeink jövőjéért”
Pályázati azonosító:
TÁMOP-3.3.8-12/2-2012-0065

Pályázatunk címe: Együtt gyermekeink jövőéért
Támogatási összeg: 29 996 143,-Ft

A pályázat rövid leírása:

“Együtt gyermekeink jövőéért”. Ezt a címet akár folytathatnánk is: “a munkára nevelés útján” mondatrésszel. Projektünket erre a fonalra fűztük fel, mely a balmazújvárosi nevelési- oktatási intézményeken átívelő, a gyerekeket 3 éves kortól 16 éves- tankötelezettségi kor végéig nyomon követő program. A munkára nevelés már az óvodás korban megjelenő kiemelt terület. A tevékenykedtetés útján történő minél sokoldalúbb élményszerzést tartjuk elsődleges feladatunknak.

Megvalósítás  időpontja: 2013.08.01.-2015. 01.31.

https://emir.nfu.hu/nd/eupalyazat/index.php?tip=5&menuid=1

http://www.terkepter.nfu.hu

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Egyesített Óvoda és Bölcsőde Intézmény által megvalósított és lezárult pályázatáról

Pályázat száma TÁMOP-3.3.8-12/2-2012-0065
A projekt címe Együtt gyermekeink jövőéért
Projekt helyszín 4060 Balmazújváros Vörösmarty u. 34.-36.
Igényelt támogatás 29 996 143,-Ft
Projekt összköltség 29 996 143,-Ft
Pályázat benyújtás dátuma 2012.11.08
A pályázat megvalósításának időtartama: 2013. 08. 01.-2015. 01.31.
Projekt rövid összefoglalója “Együtt gyermekeink jövőéért”.
Ezt a címet akár folytathatnánk is: “a munkára nevelés útján” mondatrésszel. Projektünket erre a fonalra fűztük fel, mely a balmazújvárosi nevelési- oktatási intézményeken átívelő, a gyerekeket 3 éves kortól 16 éves- tankötelezettségi kor végéig nyomon követő program. A munkára nevelés már az óvodás korban megjelenő kiemelt terület. A tevékenykedtetés útján történő minél sokoldalúbb élményszerzést tartjuk elsődleges feladatunknak.
A pályázat sikeres megvalósításához 12 partnerrel kötöttünk együttműködési megállapodást.

 

 2017. DECEMBER

A Százszorszép Óvoda óvodásai nagy izgalommal készültek a Mikulásköszöntő szabadidős napra, mely során a gyermekek megajándékozhatták egymást verssel, énekkel és kis ajándékokkal. E nap keretében a csoportok meglátogatták egymást és közös mesevetítésen vehettek részt és együtt szörpöztek.
Ez a szabadidős nap különleges élmény lehetett a számukra.

2017. OKTÓBER

2017. októberében ismét megrendezésre került a családi napunk a TÁMOP 3.3.8. pályázat fenntarthatóságának keretében.
A gyermekeknek és a szülőknek zenés műsorral, arcfestéssel és kézműves tevékenységekkel kedveskedtek az óvoda dolgozói.
Jó hangulatú, vidám délutánnak lehettünk részesei.

2016. OKTÓBER

Október 14-én került megrendezésre családi napunk. Vendégünk volt a Huncutka Alapítvány, akik zenés műsorral és arcfestéssel kedveskedtek nekünk; valamint kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek.

DSC04023DSC04032DSC04045PA140158PA140168PA140191PA140198

2016. JANUÁR

2016. januárjában “Óvodába hívogató ” rendezvényen láttuk vendégül a leendő kis óvodásokat és szüleiket. A délután tartalmasan zajlott. Az óvó nénik mesejátéka után lehetőség kínálkozott különböző ábrázoló tevékenységek kipróbálására is. A mozgást  kedvelő kicsi gyereke kedvükre bujkálhattak, csúszdázhattak. Emellett birtokba vették a csoportszoba különböző játékait.Aki elfáradt  és megszomjazott, gyümölccsel és teával frissülhetett.
Bízunk benne, hogy szeptembertől minél több kis gyermekkel találkozhatunk, úgy mint Százszorszépes kis óvodás.
Addig is havonta szeretettel várjuk az érdeklődőket Kismama klub foglakozásainkra, melyek időpontjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást.
003
012014025

2015. OKTÓBER

Családi nap a Százszorszép Óvodában
Október 06-án ,  került megrendezésre a TÁMOP 3.3.8. fenntartásában Családi napunk. A délután folyamán felnőttek, gyerekek a népi játékokon kipróbálhatták ügyességüket , leleményességüket, lehetőség kínálkozott kézműves tevékenységekre és most sem maradhatott el a közkedvelt arcfestés sem.
OVI CSALÁDI NAP 2015.OKTÓBER 006 (1) OVI CSALÁDI NAP 2015.OKTÓBER 011 OVI CSALÁDI NAP 2015.OKTÓBER 020

2015. AUGUSZTUS

Óvoda – Iskola Átmenet Program

Augusztus végén ismét megrendezésre került az Óvoda – Iskola átmenetet megkönnyítő programunk.
A háromnapos program első napját az óvodában töltötték a gyerekek, ahol az óvónénikkel és a leendő tanító nénikkel közösen,
 egy hangulatos, barkácsolással eltöltött délelőttön vehettek részt.
Miközben készültek a könyvjelzők és a ceruzatartók, a tanítónénik és a gyerekek kölcsönösen ismerkedhettek egymással.
A második és a harmadik napon a tanítónénik immár az iskolában fogadták a gyerekeket.
Izgalmas játékokkal, érdekes feladatokkal, kézműves tevékenységgel készültek,
 hogy a tantermekkel és az iskolapaddal való első találkozás zökkenőmentes, és emlékezetes legyen.

DSC01756DSC01751DSC01739

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2015. JANUÁR

Januárban került sor a Csicsergő óvoda rendezésében az Óvodások vers és mesemondó versenyére, melyen városunk óvodáin kívül részt vettek a hortobágyi Nyitnikék óvoda versenyzői is.

Családi nap a Százszorszép Óvodában
2015. január 09-én délelőtt ismét együtt tevékenykedtünk a szülőkkel. Családi napunkat aktuálisan a tél témakör köré szerveztük.A meseelőadás után felnőttek, gyerekek szabadon választhattak a felkínált tevékenységek közül: készítettünk vitamin salátát,lehetőség kínálkozott a mozgásra, sportolásra, és természetesen nem maradtak el a kedvelt kézműves tevékenységek sem.
.
.
.

2014. DECEMBER

Százszorszép óvoda

Családi nap a Százszorszép Óvodában
2014. december 17-én került megrendezésre az Advent jegyében zajló családi napunk. A báb előadást követően , szebbnél szebb karácsonyi díszek készültek.

MIKULÁS ÉS FUTÁS AZ ÓVODÁSOKNAK

videó

2014. NOVEMBER

MESEVÁR ÓVODA

Egészség nap az óvodában.

2014. OKTÓBER

CSICSERGŐSÖK A KOROKNAI TANYÁN

Reggel busszal indultunk a helyszínre, ahol a gazda és a gazdaasszony  szeretettel fogadott bennünket.
A gyerekek örömmel fogyasztották a kemencében sült pogácsát és a finom teát
Tízórai után sétára indultunk a farmon. Sokféle állatot megfigyelhettünk: pávát, tyúkokat, kacsákat, pulykákat, kutyákat, disznókat, lovakat, teheneket.  Megfigyeltük és megbeszéltük, hogy mivel etetik a különböző állatokat.  Ebéd előtt a nagy mezőn futkároztak  a gyerekek, majd körülálltuk az emlékoszlopot és dalosjátékokat játszottunk. Alig vártuk, hogy elkészüljön a finom slambuc, ami nagyon ízlett mindenkinek.

SZÁZSZORSZÉP ÓVODA

Kirándulás a Koroknai farmon

 2014. október 13.-án kirándulást szerveztünk a Koroknai Farmra, autóbusszal. A kemencében sült vendégfogadó falatkák elfogyasztása után, következett a tanyabejárás.Házigazdánktól megtudtuk , milyen jellegű munkákat kell végezniük a gazdaságban, milyen eszközöket használnak. Az ízletes slambuc után kicsit elfáradva, de élményekkel gazdagodva tértünk vissza az óvodánkba.
.
.
.

SZABADIDŐS NAP A SZÁZSZORSZÉP ÓVODÁBAN

Október 21-én megrendezett szabadidős napunkon először egy mesével kedveskedtünk kis óvodásainknak.Az óvónénik mesejátéka után a gyerekek a következő tevékenységek közül választhattak:
*  Mozgásos játékok
* Levéllenyomat készítése
* Parafa dugó nyomdázás
* Krumpli sütés
* Süni sík báb készítés
* Gyümölcs saláta készítés
A felkínált tevékenységeket a gyerekek örömmel próbálták ki, örömmel tevékenykedtek. A közösen elkészített salátát pedig jó étvággyal fogyasztottuk el.
.
.
.
.

CSALÁDI NAP A SZÁZSZORSZÉP ÓVODÁBAN

Október 3-án  Családi napot szerveztünk.Az óvodánkba járó gyermekek és szüleik részesei lehettek egy zenés műsornak, lehetőség kínálkozott arcfestésre is. A tornateremben pedig a Szárnyalló Népi Játékokon tehette próbára kicsi -és nagy ügyességét, leleményességét. A délelőtt folyamán vendégünk volt a Katica Bábszínház . A szülők és gyerekek visszajelzése alapján is egy  élményekkel teli nap részesei lehettünk.
.
.
.

2014. AUGUSZTUS

Kismama klub a Napsugár óvodában

Augusztusban nagy szeretettel vártuk leendő óvodásainkat és szüleiket  a Kismama klub rendezvényünkre. A gyerekek birtokukba vehették az óvoda játékait, ismerkedhettek az ott dolgozó felnőttekkel, illetve a csoportokkal, hiszen néhány héten belül a mindennapjaik részévé válik majd óvodánk.

Kézműves műhely a Napsugár óvodában

Augusztus utolsó hetében került megrendezésre a kézműves műhelyünk foglalkozása, melyre nagy szeretettel vártuk a tanító néniket. Mivel ez a nap volt az utolsó a gyerekek számára az óvodában ovisként, izgalmas délelőttnek néztünk elébe. A nevelési év során már összeismerkedhetett mindenki a leendő osztályfőnökökkel, így jó ismerősként üdvözölték egymást. A kapcsolatteremtő játék után munkához látott gyermek és felnőtt egyaránt. Elkészültek a délelőtt folyamán a szép ceruzatartók és könyvjelzők, melyeket mindenki magával vihetett az iskolába. A munka után közös játék következett az óvoda udvarán, majd szomorúan és várakozásokkal telve vettek a gyerekek búcsút véglegesen az óvodától.

Ismerkedés a tanító nénikkel

Készülnek a remekművek

2014. MÁJUS

Csicsergő óvoda

Kirándulás a nyíregyházi skanzenbe

Fazekaskodás

Karkötő készítés

Kenyérdagasztás

Mézeskalács készítés

Szigetkert óvoda

2014 május 14-én , Nyíregyháza Sóstó Múzeumfaluban kirándultunk. A Múzeumfaluban megtekintettük a  régi mesterségeket felidéző   – kékfestő,  kádár,  csizmadia,  borbély – mű- helyeket .  A Mézeskalács készítő műhelyben megfigyelhettük a korabeli eszközöket, kellékeket. A  gyerekek is „ belebújhattak” a kalácskészítő mester és inas szerepébe is. A Magtárban a bőrműves mesterséggel ismerkedtünk meg  .  Az eszközök használatba vételével minden gyermek elkészíthette saját maga karkötőjét, csuklópántját. A tartalmas és tevékeny programok után igazán jól esett  a falumúzeumban megsütött házi kenyér. Egy igazán tartalmas , élményekkel teli nap részesei lehettünk.

Mesevár óvoda

Kirándulás
Nyíregyháza-Skanzen

2014 ÁPRILIS

2014.április 14-én került sor megrendezésre a Húsvét jegyében zajló szabadidős napunk. A délelőttöt hagyományainkhoz híven egy közös mesével kezdtük. “A falánk tyúkocska” mesét láthatták a gyerekek a Levendula csoport óvó nénijeinek bábelőadásában. Ezt követően az alábbi tevékenységek közül választhattak a gyerekek: pom-pom nyuszi készítése, húsvéti tojástartó nyuszi készítése papírból, tojás berzselés, agyagnyuszi készítése, húsvéti vendégváró falatkák készítése sonkából, főtt tojásból, kalácsból. A tevékenységek között minden gyermek talált kedvére valót. A délelőttöt egy nagy közös tojáskereső játékkal zártuk az udvaron.

2014. JANUÁR

SZIGETKERT ÓVODA *

2014.januárjában került sor  az “ÓVODÁBA HÍVOGATÓ” rendezvény megvalósítására,  amelyre a  leendő kis óvodásokat és szüleiket hívtuk-és vártuk nagyon sok szeretettel. A délután folyamán vendégeink betekintést nyerhettek -diavetítés során – , az óvodánk életébe. Ismerkedhettek az itt dolgozó felnőttekkel, az óvodával; kicsik és nagyok kedvükre tevékenykedhettek a felkínált tevékenységekben.

MESEVÁR ÓVODA *
Óvodába hívogató

.
.
.
.
CSICSERGŐ ÓVODA *
Vers és mesemondó verseny
A versenyen városunk valamennyi óvodája és a hortobágyi Nyitnikék óvoda óvodásai is részt vettek.
A felkészítő óvónénik munkája eredményeként a versenyzők bátran, magabiztosan adták elő kedvenc versüket vagy meséjüket. A gyerekek jóvoltából hangulatos, szívet melengető délelőtt részesei voltunk, melyet a szervezők vendéglátással, oklevéllel, jutalomkönyvekkel és kis ajándékokkal honoráltak.
.
.
.
.
2013. DECEMBER
Óvodánk értékei *
Óvónéni mesél
.
.
.
.
MESEVÁR ÓVODA *
Szabadidős nap
.
.
.
Kismama klub foglalkozások a Szigetkert Óvodában. A klub-foglalkozásokra havonta egy alkalommal várjuk szeretettel a leendő kis óvodásokat,szüleikkel.
.
.
.
.
*************************************
Kézműves műhely a Napsugár óvodában
Karácsonyfa dísz készítése
Adventi koszorú készítése
Karácsonyfa díszítés
.
2013.  OKTÓBER
.
OVIS SPORT NAP *
2013.10.25.TÁMOP 3.3.8.-12/2-2012-0065 ” Együtt gyermekeink jövőéért” pályázaton közel 30 000 000 Ft. uniós támogatást nyert az Egyesített Óvoda és Bölcsőde Intézmény. Ennek keretében valósítottuk meg rendezvényünket, mely a gyerekeink egészséges életmódjának kialakításához nagyban hozzájárul. Elveink szerint a 3- 6 éves kor a legfogékonyabb a későbbi életmód kialakításában, ezért igyekszünk mindent megtenni, hogy a gyerekek minél egészségesebben élhessenek.

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

SZIGETKERT ÓVODA *
Családi nap

A TÁMOP 3.3.8. pályázat keretén belül került megrendezésre óvodánkban 2013.októberében  Családi nap rendezvényünk.  A közös meseélményt , melyet az Ákom-Bákom Bábszínház biztosított számunkra , olyan tevékenységek követtek, amelyekben szülő-gyermek együtt tevékenykedhetett.(szövés, fonás, varrás, barkácsolás) A közös munka, az együtt töltött idő , a jó hangulat meghozta gyümölcsét. Egy igen kellemes esemény részesei lehettünk, így együtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSICSERGŐ ÓVODA *
Családi nap

A Csicsergő óvodában 2013. 10. 09-én került sor a Családi nap megrendezésére.
Ennek a napnak a megtervezésekor kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy több
olyan munka jellegű tevékenységet biztosítsunk, melyekben a gyerekek a szülőkkel
együtt vehetnek részt.

Programjaink:
Kukoricamorzsolás
Csutkakút építése
Szőlőpréselés
Szövés
Körmöcskézés
Falevelek készítése hajtogatással
Sáskoszorú fonása
Termésbábok készítése
Gyümölcs és zöldségsaláta készítése
Dió és gesztenyekeresés az udvaron
Gyümölcs és zöldség kóstoló
A délelőtt folyamán Petrovics Sándor sás és gyékénykészítő népi iparművész
tanította a gyerekeket a sásfonás fortélyaira.
Családi napunk népszerű volt a szülők körében, nagyon sokan vettek részt ezen a programon.
Az elkészült alkotásokat a gyerekek örömmel vitték haza.

 

SÁGVÁRI ÓVODA *
Szabadidős nap

2013. október 3-án a Támop 3.3.8-as pályázat keretén belül valósítottuk meg őszi szabadidős napunkat.
A nap folyamán a Sün Balázs mesét láthatták a gyerekek bábelőadás keretében. Két csoportban volt lehetőség tevékenykedni:
A Hópihe csoportban gesztenyéből készíthettek a gyerekek sünit, a szivárvány csoportban gyümölcssaláta készítésére volt lehetőség. Eközben az udvaron parázson már sült a krumpli. Ahogy kiértünk az udvarra már meg is kóstolhattuk. A gyümölcssaláta elfogyasztására ebéd után került sor. A nap végén tele hassal aludtuk végig a délutáni alvásidőt.
.
.
.
.
.
2013. SZEPTEMBER

“Kismama Klub” a szigetkert oviban – 2013.szeptemberben
 A foglalkozások a TÁMOP 3.3.8.pályázat keretében valósulnak meg havi rendszerességgel. A klub foglakozások lehetőséget biztosítanak arra, hogy a leendő kis óvodások még az óvoda kezdés előtt megismerkedhessenek az óvoda környezetével, az ott dolgozó felnőttekkel. Ezzel is segítve az átmenete a gyermek számára a család és az óvoda között.
.
.
.
*******
KÉZMŰVES MŰHELY FOGLALKOZÁSOK A SZIGETKERT ÓVODÁBAN
Fecske madár készítése csuhéból, rafiából
.
.
Termésbábok készítése zöldségekből, gyümölcsökből.
.
.
Kézműves műhely a Szigetkert Óvodában a tanító nénikkel

.
.

MESEVÁR ÓVODA *
Magyar népmese napja
.
.
.
.
NAPSUGÁR ÓVODA *
Szüreti szabadidős nap

2013. szeptemberében megtartottuk a hagyományos szüreti szabadidős napunkat, mely mindig nagy élmény a gyermekek számára. Idén különleges élménnyel gazdagodhattak a gyerekek. Az egyik szülő felajánlotta, hogy a szőlőskertjében az óvodások leszüreteljék az érett szőlőt. A szőlő szemezgetése után megfigyelhettük a préselés fortélyait, majd azt meg is kóstolhatták a gyerekek. A kóstolás után dugólenyomattal szőlőt készíthettek az érdeklődők, majd táncházzal zárult a napunk, mely igazán jól sikerült.


Szüret a szőlős kertbenSzőlő szemezgetés
Préselés

Must kóstolgatás

 

CSICSERGŐ ÓVODA *
Szabadidős nap

A Csicsergő óvodában 2013. 09. 18-án került sor a Szabadidős nap a munka jegyében című program megvalósítására.
A program célja az óvoda udvarának szebbé tétele volt, a gyerekek és az óvoda dolgozói segítségével.

Munka jellegű tevékenységek:

 • Virághagyma dugdosása a sziklakertbe és a virágládákba
 • Talaj előkészítés, füvesítés
 • Falevélseprés
 • Gallyak összeszedése

Ezen a napon a „Huncutka” alapítvány ugrálóvárral és póniciklivel kedveskedett a gyerekeknek.

 

A GYERMEKVÉDELMI MUNKAKÖZÖSSÉG ÉS INTÉZMÉNYEN KÍVÜLI PARTNERKAPCSOLATOKAT ERŐSÍTŐ MUNKACSOPORT TAGJAINAK MUNKATERVE

A munkaterv időtartama: 2013. augusztus. 01.-től  2015. január. 31.

A munkaközösség tagjai:

Molnár Imréné          Mesevár óvoda  a munkaközösség vezetője

Kerekes Györgyné      Napsugár óvoda

Kiss Sándorné             Liszt Ferenc utcai óvoda

Kunkliné Hűse Erzsébet Szigetkert óvoda

Novákné Dezső Mária   Csicsergő óvoda

2013. augusztus. 01.-től 2013. szeptember. 30.-ig a Napsugár óvodában Kerekes Györgyné betegsége miatt a feladatot Tar Józsefné látja el.

2013. AUGUSZTUS

 • Ismerkedés a pályázattal

A  A megbízói szerződések átvétele,a feladatok áttekintése

 • A Munkaterv összeállítása
 • ISKOLAKÓSTOLGATÓ címmel egy 3 napos projekt megszervezése, lebonyolítása, melynek célja az óvoda- iskola átmenet megkönnyítése az iskolát kezdő gyermekek részére
 • Együttműködési nyilatkozatok aláíratása partnereinkkel
 • Részvétel a gyermekvédelmi munkaközösség megbeszélésén

2013 SZEPTEMBER

 • A statisztikák elkészítése óvodánként, különös tekintettel a hátrányos és halmozottan hátrányos gyermekekre való odafigyeléssel
 • Az Egyesített Óvoda és Bölcsőde Intézménybe járó cigány származású gyermekek nevének egyeztetése a Balmazújvárosi Cigányok Egyesületének tagjai segítségével
 • Az Egyesített Óvoda és Bölcsőde Intézmény gyermekvédelmi munkaközösségének 2013/2014-es nevelési évre szóló munkatervének összeállítása   ——-A Nyitnikék óvoda gyermekvédelmi felelőse: Juhászné Harangi Erzsébet
 • Segítségadás a Pályázati Programban tervezett rendezvények szervezésében, lebonyolításában, annak érdekében, hogy a Hátrányos helyzetű gyermekek legalább 70 %-ban vegyenek részt.

-Csicsergő óvoda: Szabadidős nap

-Mesevár óvoda: A Magyar Népmese Napja

-Napsugár óvoda: Szabadidős nap

 •           Részvétel a gyermekvédelmi munkaközösség megbeszélésén

2013.  OKTÓBER

 • Szakmai találkozó a Semmelweis Védőnői Egyesület tagjaival
 • Folyamatos dokumentálás a munkaközösség tagjai részéről
 • Amennyiben szükséges, családlátogatások lebonyolítása a roma származású dajka néni részvételével
 • Folyamatos kapcsolattartás a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat szakembereivel
 • Tagsági toborzó a szülők és intézményi dolgozók bevonásával a Vöröskereszt Balmazújvárosi Szervezetébe. Tagdíjak begyűjtése, átadása a képviselő felé.
 • Az Ovis Sportnap szervezésének támogatása annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek nagy létszámban vegyenek részt, sikerélményhez jussanak.
 • Segítségadás a Pályázati Programban tervezett rendezvények lebonyolításában. Annak áttekintése, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek legalább 70 %-ban részt vegyenek.                                                                                                                                                               –Csicsergő óvoda: Családi nap

-Liszt Ferenc utcai óvoda:  Családi nap

-Szigetkert óvoda: Családi nap

 • Részvétel a gyermekvédelmi munkaközösség gyűlésén.

2013. NOVEMBER

 • Az első osztályos gyermekek látogatásának szervezése. A hospitálások koordinálása, dokumentálás.
 • Adományok előkészítése, plakátok elhelyezése jól látható helyen, melyben kérjük a szülők önzetlen támogatását.
 • Az Egyesített Óvoda és Bölcsőde Intézményén belül sorra kerülő mentális továbbképzés szervezésében való segítségadás, a munkaközösség  tagjai részéről aktív részvétel.
 • Amennyiben szükséges, családlátogatások lebonyolítása, eseti megbeszélések kezdeményezése a roma származású dajka néni jelenlétével.
 • A Balmazújvárosi Kistérségi Alternatív Kulturális Ifjúsági Egyesület programjainak figyelemmel kísérése. A hátrányos helyzetű gyermekek szüleit érintő programok ajánlása pl:
 • Részvétel a gyermekvédelmi munkaközösség megbeszélésén.

2013. DECEMBER

 • „Legyen mindenkinek szép ünnepe!” A gyermekvédelmi felelősök szervezésében az egyes feladatellátó helyeken Adományok előkészítése, lebonyolítása. Különös tekintettel a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekre.
 • Az átvételi elismervények dokumentálása a szülők segítségével.
 • Az óvodai Télapó és Karácsony ünnepének  előkészítésében való részvétel. Annak figyelemmel kísérése, hogy minden hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetben lévő gyermek kapjon Mikuláscsomagot.
 • Színházlátogatás. Közös kulturális program lebonyolításában segítségadás.
 • A Pályázati Programban tervezett rendezvényekben való aktív részvétel annak  érdekében, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek 70 %-a a programokon szüleikkel együtt részt vegyen.

-Mesevár óvoda: Karácsonyi délután—Szabadidős nap

-Szigetkert  óvoda:Kézművesműhely a tanító nénik részvételével.