Szigetkert

2014.MÁJUS

Ebben a hónapban a nemezelés technikájával ismerkedtek meg a gyerekek.Készítettünk kislabdát, karkötőt és tulipánt.

2014. ÁPRILIS

Ebben a hónapban  megismerkedtünk a a kétágú gyöngyfűzés technikával. A húsvéthoz közeledve pedig a szülőkkel együtt készítettünk szebbnél-szebb húsvéti tojásokat. Majd anyák napja alkalmából papírhajtogatással tulipánokat készítettünk az édesanyáknak.

2014. MÁRCIUS

A hónap elején kisze bábokat készítettünk.Majd a következő foglalkozások alkalmával a varrás technikáját alkalmazva készültek el pitypang virág képeink.Március 25-én pedig újból a leendő első osztályos tanító nénikkel tevékenykedtünk : ráhangolódásként , húsvéti hímes tojás tartó nyuszikat barkácsoltunk.

 

2014. FEBRUÁR

Februárban folytattuk a fonó tárcsán való fonást. Majd megismerkedtünk a kasírozással. A jól kiszáradt álarc alapokból a leendő első osztályos tanító nénikkel február 12-én mókás álarcokat készítettünk.Utolsó februári fogalakozásunkon pedig egy új szövő  eszközzel a szádfával ismerkedhettek meg a gyerekek.

2014. JANUÁR

Új évi első fogalakozásunk alkalmával zajkeltő eszközöket készítettünk, majd “Új évi köszöntővel” kedveskedtünk ovis társainknak. Ebben a hónapban a fonás technika  került középpontba.Készítettünk rafiából pók fonást,ismerkedtünk a körmön fonással és egy új eszközt a fonótárcsát is megismerhették  a gyerekek.

2013.DECEMBER

Advent
Decemberi kézműves foglalkozásaink az Advent jegyében zajlottak. Így készültek el a karácsonyi füzérek, karácsonyi lampionok,gömbdíszek. December 11-én pedig a leendő első osztályos tanító nénikkel együtt csodálatos asztali díszeket készítettünk.

2013. NOVEMBER

Ebben a hónapban az agyag megmunkálásával, alakításával foglalkoztunk.Készítettünk edényeket hurok felrakással, agyag malackákat és marokedénykéket is. Utolsó novemberi fogalakozásunkon pedig elkészítettük  a szülőkkel együtt  Adventi koszorúnkat.

2013. OKTÓBER

Kukoricacső babák Báránykák és lakóhelyük Ismerkedés az agyaggal

2013. SZEPTEMBER

Kézműves műhely Fecske készítése csuhéból Termésbábok zöldségekből, gyümölcsökből, terményekből, termésekből           2013. AUGUSZTUS Kézműves műhely Kézműves foglalkozásunkon – készülődvén az iskolakezdésre-  ceruzatartót és könyvjelzőt készítettünk, a tanító nénikkel együtt.